NORSKTOPPEN: VW Golf var tilbake på toppen av registreringslistene i juli. 92,4 prosent av Golf’ene var e-Golf. Foto: Volkswagen AG
NORSKTOPPEN: VW Golf var tilbake på toppen av registreringslistene i juli. 92,4 prosent av Golf’ene var e-Golf. Foto: Volkswagen AG

Ny nedgang i bilsalget:

Selger stadig færre nye biler

Bilsalget fikk et nytt fall i juli, ned 4,5 prosent fra samme måned i fjor. VW Golf var mest solgte modell.

Publisert Sist oppdatert

Det viser juli-statistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Totalt ble det registrert 9178 nye personbiler i juli, 433 færre enn i juli 2018.

38 prosent av bilene var helelektriske. Det er en økning i kategorien på 52 prosent målt mot fjoråret, men seks prosentpoeng lavere enn snittet for elbilene i 2019.

Diesel- og bensinbilene hadde en markedsandel på henholdsvis 18,8 og 18,3 prosent, begge over snittet i år, men kraftig ned målt mot 2018-tallene.

Særlig bensinbilene har en voldsom nedgang på det norske markedet – stikk i strid med tallene i det europeiske markedet samlet. I Norge var bensinandelen ned 35,2 prosent i juli, og kategorien har en nedgang på 29,6 prosent for årets sju første måneder.

Les også: Nå er elbil nummer 250.000 registrert i Norge

Mindre svak

Blant enkeltmodellene gjorde VW Golf et byks tilbake på toppen igjen.

Det vil si:

Golf hadde en mindre svak måned enn de andre bestselgerne, med 618 registreringer (alle drivlinjer).

Tesla leverte bare ut 308 eksemplarer av sin Model 3, om lag en tiendedel av juni-leveransen, noe som trolig forklares mer av fabrikkleveringene fra Tesla sentralt enn norske bilkjøperes preferanser.

Audi e-Tron var nummer tre på salgsstatistikken i juli (bak Golf og Nissan Leaf 584) med 501 registreringer og over fem prosent av markedet, mens Toyota Corolla var tilbake på topplisten som fjerde mest registrerte bil.

Les også: «Elbilen er ikke det neste store. To andre ting betyr mer»

Venter fall

Hittil i år er det registrert 87.387 nye personbiler, 1031 flere (1,2 prosent) enn i de første sju månedene av 2018.

I fjor ble det totalt registrert 147.929 nye biler, men det er høyst tvilsomt om bilbransjen kommer like høyt i år. De foreløpige 2019-tallene er kraftig påvirket av Model 3-introduksjonen, og det er ikke ventet noen nye modeller i høst som det er knyttet like store forventninger til.

Golf-erstatteren ID.3 kommer først på markedet i 2020.

PS: Bruktbilsalget i juli var omtrent som i samme måned i 2018.