AUTOPILOT-TORPEDERT: Sheriffens bil etter sammenstøtet.
AUTOPILOT-TORPEDERT: Sheriffens bil etter sammenstøtet.

Tesla-sjåfør på autopilot:

Så film i bilen, krasjet med politibil

Ulykken fører igjen til diskusjoner rundt betegnelsen «autopilot».

Publisert Sist oppdatert

Det var politiet i North Carolina som meldte om ulykken, som skjedde kort etter midnatt natt til onsdag, ifølge nyhetsnettstedet ABC11.

En Tesla-fører skal angivelig ha sett på film på telefonen sin da bil en hans traff politibilen, tilhørende sheriffen i Nash County.

Teslaen hadde Autopilot-funksjonen påslått.

Som om ikke det var ille nok, førte sammenstøtet til at sheriffens bil kolliderte med en annen politibil, som tilhørte politiet i delstaten North Carolina.

Bilføreren er tiltalt for flere lovbrudd som følge av hendelsen, blant annet for ikke å ha vært aktpågivende i nærheten av et utrykningskjøretøy.

Nok en gang fører hendelsen til at det settes spørsmålstegn ved hvor lurt det er å kalle autonomifunksjonene i en bil for «Autopilot».

<b>RAMPONERT:</b> Slik så Teslaen ut etter kollisjonen.
RAMPONERT: Slik så Teslaen ut etter kollisjonen.

Dømt i Tyskland

Det er ikke første gang det skjer ulykker som likner denne, og Tesla er blitt kritisert for ikke å være tydelige nok på at bilene deres under ingen omstendighet må oppfattes som selvkjørende.

Den amerikanske elbilprodusenten ble i juli dømt i en tysk domstol for nettopp dette, ifølge BBC.

Samtidig skal det påpekes at autonomifunksjonene ved flere anledninger har ført til at ulykker har vært unngått, og til og med hindret sammenstøt med bjørn.

Tesla viser på sin side dessuten til at det både i bilens instruksjonsbok, på skjermen i bilen og på produsentens nettsted gjøres uttrykkelig oppmerksom på at føreren til enhver tid må følge med på veien, også med Autopilot-funksjonene aktivert.