SVARET PÅ ALT: Takket være én helelektrisk modell blir 2019 et knallår for Audi i Norge. Foto: Tomm W. Christiansen
SVARET PÅ ALT: Takket være én helelektrisk modell blir 2019 et knallår for Audi i Norge. Foto: Tomm W. Christiansen

Har passert 2018-tallene allerede:

Fire måneder med elbil snur alt for Audi

Fire måneders salg av én elektrisk modell veier tyngre enn ett års salg av et drøyt dusin modeller med forbrenningsmotor. Audi har til fulle fått oppleve at norske bilkjøpere nå skal ha elbil – for enhver pris.

Publisert Sist oppdatert

Takket være helelektriske Audi e-tron har Audi Norge allerede skrevet flere kontrakter hittil i år enn i hele 2018, skriver Audi-importør Møller i en pressemelding.

– Fabrikken prioriterer det norske markedet, og det innebærer at vi har Audi e-tron tilgjengelig for rask utlevering hos alle landets forhandlere. 2019 blir et historisk godt år for Audi Norge, sier Elin Rosnes Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.

Tross en innstegspris på 652.000 kroner er e-tron Norges 9. mest solgte bil i 2019, på plassen bak den like kostbare Jaguar I-Pace.

Les også vår test av Audi e-tron – med vind i speilene

Neste Audi, klassiske A4, er nummer 59 på salgslistene til OFV…

For å få opp salgsvolumet og kunne levere biler kjapt til kundene har Audi Norge spekket en «norsk» utstyrspakke som kommer med innstegsmnodellen e-tron 55, i det de kaller en «Fast track»-versjon.

For andre modeller er leveringstiden lenger, men ulik etter spesifikasjoner.

–  Vi forstod tidlig at dette blir en ettertraktet bil for det norske markedet. Vi er svært tilfreds med samarbeidet med fabrikken, som innebærer at tilgang til biler ikke blir den flaskehalsen elbil-markedet har opplevd tidligere og gleder oss over mottagelsen i markedet, sier Sinervo.

Les også: Her er alle Motors elbiltester