SALGSVINNEREN: Audi e-tron var den mest solgte bilmodellen i oktober. Foto: Tomm W. Christiansen

Andelen nye elbiler falt i oktober:

e-tron debuterer på salgstoppen

Elbiler utgjorde en tredel av nybilsalget i oktober, det nest laveste i en måned så langt i år. Samtidig ble det solgt flere ladehybrider. Men listen preges av at mange venter på en eksplosjon av elbilmodeller som kommer neste år.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: I oktober ble det registrert 10.479 nye personbiler, 1176 færre enn i oktober 2018. Hittil i år er det registrert 121.096 nye personbiler, noe som er 2059 færre enn samme periode i fjor.

Det er elbilen Audi e-tron som – for første gang – topper registreringsstatistikken for oktober fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) med 873 biler.

Så følger Volkswagen Golf (748), Mitsubishi Outlander (614), Nissan Leaf (518) og Hyundai IONIQ (419).

Månedsalget preges av at Tesla hadde minimal levering i oktober.

Nullutslippsbilene – som i all hovedsak er elbiler – hadde en markedsandel på 35,7 prosent.

Blant topp 10 hadde Toyota to hybridmodeller, mens ladehybridene preger lista med Outlander, Volvo V60 og VW Passat. De to siste hadde riktignok ikke bare ladehybrider i sitt salg.

– Utvalget av nye elbiler vil bli utvidet kraftig i løpet av 2020 og 2021. Flere stopper dermed opp og spør seg om de må bytte bil nå, eller om de skal vente litt til på den «perfekte» elbilen, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Han tror også at tilsvarende kan ha påvirket nybilsalget totalt og at mange nybilkjøpere nå sitter på gjerdet.

(©NTB)