VANT TIL SLUTT: Etter å ha kjempet til siste fartsetappe, vant Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger VM-runden i rally i Polen i dag. Foto: VW
VANT TIL SLUTT: Etter å ha kjempet til siste fartsetappe, vant Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger VM-runden i rally i Polen i dag. Foto: VW

Andreas Mikkelsen vant rally-VM i Polen

Andreas Mikkelsen ga aldri opp kampen om seieren i Rally Polen. Før den nest siste fartsetappen søndag lå han på andreplass bak Ott Tänak. Han fikk en punktering, tapte 40 sekunder og Mikkelsen kunne kjøre inn til sin andre seier i karrieren.

Publisert Sist oppdatert

– De siste fartetappene i Polen er de tøffeste jeg har kjørt. Regn første til svært glatte og oppkjørte veier. Det er bra at VW har bygget en bil som tåler skikkelig med juling, for de var akkurat det den fikk i dag, sa Mikkelsen før den aller siste TV-overførte fartsetappen. Da var han ennå ikke klar over at rally-leder Tänak fra Estland hadde punktert og tapt mye tid.

Seieren i Polen var Mikkelsens andre i karrieren. Den første kom i Spania i fjor. Sebastian Ogier, som leder Rally-VM sammenlagt, kom på sjetteplass i Polen. Mads Østberg, som kjører for Ford, kom på åttende.

Neste runde i rally VM kjøre i Finland siste helg i juli.

 

Resultater  Rally Polen

1

A. Mikkelsen / A. Jæger

2h 37m 34.4s

2

O. Tänak / R. Mõlder

+26.2s

3

H. Paddon / J. Kennard

+28.5s

4

T. Neuville / N. Gilsoul

+29.3s

5

J. Latvala / M. Anttila

+33.8s

6

S. Ogier / J. Ingrassia

+40.3s

7

C. Breen / S. Martin

+2m 01.4s

8

M. Østberg / O. Fløene

+3m 04.6s