EN AV TO: Zeekr 001 på Lillestrøm tidligere i år. Det er en av to modeller som blir tilgjengelig ved lansering i Norge. Den andre er X, som er en nær slektning av Volvo EX30.

Nærmer seg lansering:

Zeekr snart på plass i Norge

Kinesiske Zeekr er en del av Geely og blir det femte merket fra selskapet her i landet.

Publisert

I februar viste Zeekr seg for første gang fram i Norge, på Bilutstillingen eCarexpo på Lillestrøm.

Den gang sa  lanseringssjef for Zeekr i Europa, Ole Kristian Ågotnes, at merket skulle være på plass i Norge i løpet av 2024.

Zeekr er eid av kinesiske Geely, i likhet med Lotus, Polestar, Smart og Volvo.

Nå melder Bilnytt at Zeekr-lanseringen er i rute. Ved  Volvo Car Stor-Oslo på Økern står det noen registrerte Zeekr, som utvalgte kunder får prøve.

Tester før lansering

– Vi må teste, før vi kan rulle ut. Vi begynner å nærme oss lansering. Vi sjekker at alt fungerer; registreringer, klargjøring, oppfølging av kunder og testkjøring, sier Ågotnes til publikasjonen.

Per i dag er Zeekr til stede i Sverige og Nederland, hvor bilene hovedsakelig selges via nettet, supplert med visningsrom i Stockholm og Amsterdam.

Ågotnes forteller publikasjonen at de ikke kommer til å satse på et visningsrom i Oslo sentrum, slik for eksempel Lotus og Polestar har.

I første omgang er det modellene Zeekr X og 001 som skal ut på det norske markedet, og den offisielle lanseringen er ikke langt unna.

– Slik det ligger an nå, er det mot slutten av tredje kvartal eller begynnelsen av fjerde kvartal, som planlagt, sier Ågotnes