LANSERT: Volvo EX90 ble nylig testet av pressen i California, men kundene på nytt vente enda lenger på bilen.

Utsatt enda en gang:

Volvo EX90 ytterligere forsinket

Norske kunder må smøre seg med enda mer tålmodighet før Volvo EX90-en står på tunet.

Publisert

Volvos flaggskip, EX90, har hatt en litt trang start. Kundeleveringene har blitt utsatt flere ganger, etter at bilen ble vist fram for førte gang i 2022. Da var planen at bilen skulle gå i produksjon ett år senere, med de første leveransene til norske kunder i andre kvartal av 2024.

I fjor sommer ble det klart at Volvo hadde problemer med programvaren, dermed ble det sagt at produksjonen ville bli utsatt ett halvt års tid. I i tillegg ble det i juni i år klart at bilen blir levert uten at alle funksjoner er på plass.

Inntil nylig så det ut til at de første norske kundene ville motta sin EX90 mot slutten av 2024, nå ryker dette også.

Neste år

Volvo i Norge sier det er gjort noen «justeringer på produksjonsplanen for EX90.»  

–  Justeringene er gjort for å sikre optimal opptrapping av produksjonen på fabrikk, og sørge for at EX90 leverer på Volvos høye kvalitetsstandarder. Dette medfører at bilene til Europa ankommer noe senere enn forventet, og planen er nå at de første norske kundebilene er på plass i første kvartal 2025, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

De vil ikke ut med hvor mange biler det det gjelder.

–  Vi har forståelse for at det kan oppleves frustrerende når man allerede har ventet lenge og beklager ulempene dette medfører. Kundene kan få nytt estimert leveringstidspunkt fra sin Volvo-forhandler eller vårt kundesenter.