USA: Scout skal bygges i USA, men er under Volkswagens vinger.

Terreng-elbiler:

Volkswagen-eide Scout lanseres i oktober

Scout-navnet er tatt fram fra skraphaugen, og med penger fra Volkswagen skal merket by på retro-inspirerte tøffinger med elmotor.

Publisert

Scout Motors ble etablert i 2022 og er eid av Volkswagen-gruppen.  Selskapet har en selvstendig ledelse, med hovedkontor i Tysons, Virgina.

Scout-merket er oppkalt etter terrengkjøretøyet International Scout, som ble produsert fra 1961 til 1980. Volkswagen har eid Scout-varemerket siden 2020 gjennom sitt amerikanske lastebilselskap Navistar International.

Nå nærmer det seg lansering av den første modellen. 24. oktober skal den vises for første gang. 

Rammeplattform

Scout-kjøretøyene skal bygges på en ny fabrikk i South Carolina, USA, med batterier og elektronikk levert av Magna, melder Autocar.

Kjøretøyene skal være basert på en ny rammeplattform, som sies å være helt uten tilknytning til MEB- og PPE-arkitekturene som brukes til elbiler fra Volkswagen-gruppen.

Målet er at de første Scout-kjøretøyene skal rulle av produksjonslinjen i South Carolina i 2026. Og planen er å gradvis øke fabrikkens produksjon til 200.000 biler årlig.

INSPIRASJON: Det er ventet at Scouts modeller vil være sterkt inspirert av International Harvester Scout.

Det har tidligere blitt kjent at de to første modellene fra Scout vil bli en forholdsvis liten SUV og en pickup, begge med gode terrengegenskaper.

Rivian

Det er samtidig litt snodig at Volkswagen-gruppen gikk inn med én milliard dollar i Rivian i slutten av juni, som senere kan øke til fem milliarder dollar. 

Rivian produserer elektriske SUV-er og pickup-er som benytter seg av en design som ikke er ulik  International Scout, som det også er forventet at Scout vil bruke som inspirasjon.

Autocar mener Scouts SUV vil bli en konkurrent til Land Rover Defender og Ford Bronco. Ingen av dem er dog tilgjengelig med en elektrisk drivlinje. Mens pickup-en trolig skal opp mot Rivian R1T og Ford F-150 Lightning, som begge er elektriske.