UNDER LUPEN: Bildet viser en Tesla Model 3 på amerikansk vei.

Myndigheter i USA:

Gransker Tesla-selvkjøring etter kollisjoner i dårlig sikt

Amerikanske myndigheter har startet en granskning av Teslas system for selv­kjørende biler, etter flere kollisjoner der sikten har vært dårlig.

Publisert Sist oppdatert

Trafikksikkerhetsmyndigheten NHTSA opplyser at granskningen er igangsatt etter at Tesla meldte inn fire kollisjoner der biler har kjørt inn i områder der sikten har vært dårlig på grunn av forhold som solskinn, tåke eller støvskyer.

En fotgjenger døde i en av kollisjonene, mens én person ble skadet i en av de andre, ifølge NHTSA.

Granskerne vil gjennomgå funksjonen for automatisk kjøring for å se om den er i stand til å reagere på tilstrekkelig vis i situasjoner med dårlig sikt.

Rundt 2,4 millioner Tesla-biler produsert siden 2016 omfattes av granskningen.

Tesla har flere ganger sagt at systemet for selvkjøring er avhengig av en menneskelig sjåfør, som til ethvert tidspunkt må være klar til å gripe inn.

Selskapet avduket i forrige uke en selvkjørende robotaxi uten ratt og pedaler. Toppsjef Elon Musk sa at han håper å ha helt selvkjørende biler uten menneskelige sjåfører på veiene neste år og robotaxier i 2026.

Skal disse planene bli realitet, er Musk avhengig av godkjenning fra trafikkmyndighetene i landene der de fullstendig selvkjørende bilene skal selges.

Her kan du se dokumentet fra NHTSA.

(©NTB)