SLITER: Det har blitt solgt langt færre nullutslippsbiler i Tyskland i år enn i fjor. Det merker landets bilprodusenter.

Katastrofalt elbilsalg:

– Gjeninnfører elbil-insentiver i Tyskland

Den tyske regjeringen reagerer etter at elbilsalget har stupt og de tyske bilprodusentene sliter.

Publisert Sist oppdatert

Den tyske regjeringen har godkjent foreslåtte skattereduksjoner for å fremme bruken av elbiler, sier en regjeringskilde til Reuters.

Det har vært et voldsomt fall i kjøp av nye elbiler etter at insentivene ble fjernet. Nyregistreringene i juli var 37 prosent svakere enn samme måned i 2023.

Med det nye forslaget vil selskaper kunne trekke fra opptil 40 prosent av verdien på nye elektriske, eller andre nullutslippskjøretøy, fra skatten i året etter kjøpet. Så reduseres fradraget gradvis til 6 prosent i det sjette året.

Økonomiminister Robert Habeck sa tirsdag at regjeringen vil fortsette å støtte den tyske bilindustriens overgang til elbiler. Dette skjer etter at Volkswagen signaliserte at de kanskje må stenge fabrikker i Tyskland for første gang i selskapets historie.

Regjeringen anslår at tiltaket vil ha en gjennomsnittlig årlig kostnad på rundt 465 millioner euro mellom 2024 og 2028. I tillegg vil den eksisterende ordningen med gunstig skatt for el- og nullutslipps firmabiler med en verdi under 70.000 euro, også gjelde for biler med en verdi på opptil 95.000 euro, ifølge forslaget.