PEKEFINGER: Donald Trump vil ikke at arbeidsplasser i bilindustrien skal gå tapt.

Trump vil verne bilindustrien:

Vil nekte stater å forby bensinbiler

Donald Trump løfter fram den amerikanske bilindustrien i valgkampen. Arbeidsplassene skal vernes.

Publisert

Trump fastslår at ingen amerikansk stat skal kunne forby bensindrevne biler hvis han blir valgt. 

Løftet kom strategisk nok da han talte i Michigan, en nøkkelstat i presidentvalget, og – ikke minst – regionen der vi finner den berømte bilbyen Detroit.

Konkurranse fra Kina

Biden-administrasjonen har brukt milliarder av dollar på å stimulere overgangen til nullutslippsbiler. California og 11 andre stater har vedtatt å skjerpe kravene fra og med 2026, og Biden har tidligere uttalt at halvparten av bilproduksjonen til USA bør være elektrisk innen 2030, for å møte konkurransen fra Kina.

– Når jeg er president, vil ingen stat i Amerika få lov til å forby bensindrevne biler eller lastebiler, og jeg garanterer det, sa Trump ifølge en rekke amerikanske medier.

FORTSATT BILBY: Renaissance Center i Detroit, der General Motors har sitt hovedkvarter.

Harris svarte

Trumps kampanje har den siste tiden brukt penger på en TV-reklame i Michigan, som forteller at Kamala Harris ønsker å stanse produksjonen av bensinbiler, og at bilindustrien allerede har startet med omfattende permitteringer.

Et døgn etter Trumps tale i Michigan, svarte Harris på Trumps påstander.

– La det være klart, i motsetning til det min motstander antyder, så vil jeg aldri fortelle deg hva slags bil du skal kjøre, sa Harris.

Bygges i Amerika

Hun påpekte også at seks bilfabrikker ble nedlagt under Trumps regjeringstid og anklaget ham for å komme med tomme løfter om å støtte sektoren.

– Vi vil sikre at neste generasjon av avanserte batterier og elektriske kjøretøy ikke bare blir oppfunnet, men også bygget her i Amerika – av amerikanske fagforeningsarbeidere, sa Harris.