INGEN HENDER: Bildet viser en Robotaxi som rygger inn over en ladestasjon.

Null plugg:

Tesla gir sniktitt på trådløs lading

Slik ser den amerikanske produsenten for seg at bilene skal lade, uten kabel inn i bilen.

Publisert

Timingen for den lille videoen på X er ikke akkurat tilfeldig, det handler selvsagt om praktiske løsninger for nettopp lanserte Robotaxi – se også nederst.

Det er likevel grunn til å tro at liknende løsninger er på vei til vanlige garasjer etter hvert. Det skjer neppe i morgen, men blir kanskje aktuelt for neste generasjon elbiler. Flere fabrikanter er i full sving.

Tesla, verdens ledende elbilprodusent, har tradisjonelt vært halvveis likegyldige til konseptet. Av forståelige grunner. 

Å plugge inn en kabel har aldri vært vanskelig eller tidkrevende, og det er en utfordring å gjøre trådløs ladning tilnærmet like effektivt som det man oppnår ved direkte kontakt. 

Produsenten har riktignok lekt seg med løsninger som denne, fra 2015:

Video: TESLA

Mens patentet ovenfor kanskje minner mest om den litt håpløse håndlanger-roboten i Iron Man-filmene, gir den nye Robotaxi-løsningen assosiasjoner til de første, trådløse mobilladerne, platene du kan legge telefonen på:

Om tilsvarende utstyr muligens blir mer av typen «fint å ha» enn « ha» for privatkunder, i hvert fall til å begynne med, er det lett å skjønne hvor mye enklere det blir å drifte en flåte av selvkjørende drosjer på denne måten, med minimalt mannskap.

Her kan du se Teslas video på X. Under ser du bilens skjerm. Nederst er saken om lanseringen av Robotaxi.