KJØRER SELV: Investorene bak Waymo har ståltro på selvkjørende biler.

Satser videre på Waymo:

Pøser 55 nye milliarder i selvkjørende biler

Investorene bak Waymo legger 55 nye milliarder på bordet i forsøket på å gjøre selvkjørende biler til en profitabel butikk.

Publisert

Waymo er eid av Alphabet Inc, morselskap til blant annet Google.

– Dette er i tråd med en ambisjon om å gjøre Waymo istand til å utvikle verdens ledende selvkjøringsteknologi, sier finansdirektør Ruth Porat, som bekreftet at de vil fortsette Waymo-investeringen under Alphabets resultatfremleggelse onsdag. Det skriver Automotive News.

Beskjeden kommer samtidig som San Francisco-baserte Waymo planlegger en kraftig ekspansjon både i Los Angeles-området og Austin.

Selskapet har nå 600 selvkjørende biler på veien i San Francisco, Los Angeles og Phoenix. Det er det eneste selskapet i USA som p.t. har robotaxier i et betydelig antall.

Økende interesse

Interessen for selvkjørende biler har økt i USA den senere tiden, etter at de første bilene gjorde en blandet entre. 

General Motors har vedtatt en ytterligere investering på vel 9 milliarder kroner i Cruise, selskapet som er Waymos kanskje aller hardeste konkurrent. 

Men samtidig har de varslet å stanse utviklingen av Origin, en ny robotaxi, og heller prioritere videreutvikling av Chevy Bolt.

Også Tesla har varslet at de vil utvikle selvkjørende biler. Deres nye robotaxi skal etter planen vises frem 10. oktober – etter en serie utsettelser.