FEILPARKERT: Slik sto bilen etter at det midlertidige skiltet var satt opp, og da parkeringsbetjenten fra Trondheim Parkering ila bot og iverksatte borttauing.

Måtte betale over 9000 kr:

Parkerte på privat grunn – ble tauet vekk

Bileieren parkerte på privat område. Likevel ble bilen hans tauet vekk, og bileieren må betale over 9000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim kommune satte opp et midlertidig «parkering forbudt»-skilt da de i vår skulle gjøre vårrengjøringen i Hans Nielsen Hauges gate ved Lademoen kirke.

Eieren av en ny MG-elbil sto parkert på tomta til sameiet sitt. Likevel fikk han 900 kroner i parkeringsgebyr.

Dessuten ble bilen hans tauet vekk, som i Trondheim koster 2500 kroner.

Bileieren klaget på gebyret og borttauingen, og han påpekte at hele bilen sto på sameiets tomt. Han har målt og funnet ut at det var cirka 10 centimeter fra bilen til eiendomsgrensen.

PRIVAT REGULERT: Til vanlig er parkeringsplassen regulert av sameiet. Se skiltet på veggen.

– Ble hindret

Kommunen benekter ikke at bilen sto på en privat tomt.

– Men det er uten betydning hvem som er grunneier, skriver kommunen i et brev.

De henviser til en forskrift om parkeringsgebyr og til veiloven. Området hvor bilen sto parkert, regnes som del av veien. Selv om sameiet eier plassen, og det er sameiet som ellers regulerer parkeringen der.

Kommunen mener de ble hindret da de skulle gjøre rent, og at de derfor måtte fjerne bilen.

Bileieren tok saken til tingretten. Men det ble enda dyrere. Trondheim tingrett har i en kjennelse gitt kommunen fullt medhold.

– Bilen hindret rengjøringen av veien, skriver tingretten i sin kjennelse. Tingretten påpeker blant annet at bilen sto delvis over rennesteinen.

9220 kroner

I tillegg til parkeringsgebyret på 900 kroner, borttauingsgebyret på 2500 kroner, samt jobben med å hente den inntauede bilen og skrive klagene, må bileieren i tillegg ut med 5820 kroner i sakskostnader til Trondheim kommune.

Til sammen kostet feilparkeringen dermed 9220 kroner.

John Terje Engø i Stavanger parkerte også på eiendommen til sitt sameie. Også han fikk bot. Les denne historien hos TV 2.