FIKK BOT: Bileieren parkerte på HC-plass, og fikk dermed bot, slik bildet til venstre viser.

Opprettholdt bot:

Ville treffe døende venn – «ikke nød», sa P-selskapet

En nær venninne lå for døden med hjernesvulst. Samtidig skrev parkeringsselskapet ut en bot på 990 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bilføreren fikk telefon om at den nære venninnen lå for døden. Han og kona hastet til sykehuset i Haugesund, for å samles sammen med de andre aller nærmeste.

Men utenfor sykehuset fant de ikke en ledig parkeringsplass denne torsdagsmorgenen i mars i år. Det var også mye kø på parkeringsområdet.

De var redd de ikke ville rekke frem i tide, og satte derfor fra seg bilen på en parkeringsplass for forlytningshemmede, uten HC-tillatelse.

Venninnen døde, og omtrent samtidig ble mannen ilagt parkeringsbot av selskapet Haugesund Parkering.

«Bare» nær venn

Mannen klaget på boten, men fikk ikke medhold av det offentlige parkeringsselskapet. De påpeker at det ikke var noe som tilsa at klageren selv, eller kona hans, var i en nødsituasjon.

Mannen klaget til Parkeringsklagenemnda. Men Haugesund Parkering opprettholdt betalingskravet i nemndsbehandlingen. Parkeringsselskapet mener det er forskjell på familie og vennskap.

– Det var en nær venn som var døende, og ikke et nært familiemedlem, skriver parkeringsselskapet i et brev. De påpeker også at det ofte er mange som trenger å komme seg raskt inn på et sykehus.

Høy terskel

Parkeringsklagenemnda mener imidlertid det er urimelig at mannen skal betale boten.

De påpeker at terskelen er høy for å sette til side en kontrollsanksjon på grunn av urimelighet. Men i dette tilfellet var den høy nok.

– Det er urimelig å opprettholde kontrollsanksjonen i et spesielt tilfelle som dette, skriver nemnda.