SMÅFEIL: Tesla Wall Connector leveres med noe mangelfull dokumentasjon.

Nkom-undersøkelse:

Åtte elbil­ladere sjekket, ingen alvorlige feil

Ingen alvorlige avvik er funnet etter at Nkom har undersøkt åtte billadere på markedet i Norge. Men noen har fått merknad om merking og informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Det var på bakgrunn av saken der den norske produsenten av Easee Home og Easee Charge fikk stanset salget av sine produkter i Sverige i 2023, og spørsmål fra bransjen om til elsikkerheten i enkelte elbilladere, at Nkom startet markedskontroll av åtte ladestasjoner i juli 2023.

– Konklusjonen er at det ikke er funnet alvorlige avvik på noen av dem, men at det ble funnet avvik i merking, sikkerhetsrelatert informasjon og dokumentasjon til installatør og brukere, sier seksjonsleder Johan Olav Brakestad i Nkom.

Det er sendt varsel om retting i informasjon og dokumentasjon til Tesla og Zaptec, samt en anmodning om retting av informasjon i en samsvarserklæring til Easee Charge Lite.

Nkom understreker at det er produsentene selv som er ansvarlig for at utstyret de selger, er sikkert å bruke og i tråd med gjeldende regelverk.

– Vi er imidlertid glade for at vi i vårt tilsyn ikke finner alvorlige avvik på det vi har testet for. Vi forventer likevel at aktørene som får varsel, retter opp i det vi påpeker i vår dialog med dem, sier Brakestad.

Her er laderne som ble sjekket

Disse ble kontrollert for elsikkerhet og administrative krav:

Besen Group: BS-B20-BC-22KW-APP

DEFA Power Up: DEEVC/CT2/22

Easee Charge Lite: CB-A3-2/L01-STD2-01

Qudo: 14031810

Tesla Wall Connector: Gen 3 - 1529455-02-E

Zaptec Pro: ZM000776

Disse ble kontrollert for administrative krav:

Schneider Electric EVlink Pro AC EVB3S22N4

Wallbox Pulsar Max 22kW 5m (PLP2-0-2-4-9-002)

Kilde: Nkom