LEGGES NED: Audis fabrikk i Brussel er truet av nedleggelse, det kan bety at flere tusen mister jobben.

Avkrefter rykter:

Nio benekter kjøp av Audis konflikt-fabrikk

Det har stormet i og rundt Audis fabrikk i Brussel, hvor arbeiderne nå håper noen nye produsenter eller investorer kommer på banen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble meldt at det kinesiske bilselskapet Nio skulle være interessert i å kjøpe  Audis produksjonsanlegg i Brussel. En delegasjon fra selskapet skal nylig ha besøkt fabrikken, meldte The Brussels Times.

Fabrikken har vært gjenstand for mye bråk den siste tiden, etter at det ble klart at Volkswagen-gruppen stanser produksjonen av Audi Q8 e-tron uten at det er noen plan for erstatte produksjonen med en annen modell.

A1 PÅ VEGGEN: Audi tok over i 2007, etter mange tiår med Volkswagen-produksjon.

Arbeiderne på fabrikken og ledelsen er dypt uenige, og det toppet seg for kort tid siden da fag­foreningen konfiskerte nøklene til 200 nye Q8 e-tron.

Slik situasjonen er nå, er det eneste håpet for å unngå en ned­leggelse, å finne en ny investor. Hvis det ikke skjer, ryker 1500 arbeidsplasser fra oktober og 1100 neste år.

Håpet om at Nio skulle ta over synes å være en blindvei, ifølge CNEVPost, som dekker kinesisk bilindustri:

– Nio har ingen planer om å overta Audi-fabrikken, og selskapet er forsiktig med å investere i faste eiendeler, bortsett fra batteribyttestasjoner, sier William Li, grunnlegger, styreleder og administrerende direktør for den kinesiske elbilprodusenten.

Li legger til: 

– Hvordan skal Nio ha råd til en fabrikk som Audi ikke har råd til? Ryktene er grunnløse.

Les også: Xpeng vil bygge biler i Europa

Det er flere kinesiske bilmerker som er på utkikk etter anlegg i Europa, etter at det ble innført straffetoll på import av kinesisk produserte elbiler til EU. 

Saken er oppdatert: I artikkelen sto det først at Nio vurderte oppkjøp, men den ble avpublisert da ny informasjon kom. Dette er den justerte versjonen.