ETTER HURACÁN: Lamborghini Temerario erstatter Hurcacán-modellen.

Ny Lamborghini:

Lanserer voldsom hybridbil

Lamborghini er kresne på sitt modellutvalg, og når de en sjelden gang kommer med en helt ny modell, blir det fort ekstraordinært.

Publisert

Lamborghini lar sine få ulike modeller leve lenge før de blir erstattet. Når  Huracán nå blir erstattet av Temerario, har førstnevnte vært på markedet i drøyt ti år.

Temerario har en nyutviklet drivlinje, og det er en hybridbil. Hvilket gjør at Lamborghini nå har elektrifisert hele modellrekken, som ellers består av Urus og Revuelto.

Christian Gottschalk, daglig leder hos Lamborghini Oslo, bruker store ord i pressemeldingen:

– Temerario er en helt ekstraordinær og innovativ supersportsbil både fra et teknisk og stilistisk synspunkt. Den åpner et nytt kapittel i Lamborghini sin historie og redefinerer standardene for hva en supersportsbil skal være.

Den hybride drivlinjen kombinerer en helt ny twin-turbo V8-motor med tre elektriske motorer som gir en samlet effekt på 920 hestekrefter. 

0–100 km/t skal ta 2,7 sekunder og toppfarten er 343 km/t . 

10.000 o/min

V8-motoren er designet og utviklet på Lamborghini-fabrikken i Sant’Agata Bolognese.

Ifølge Lamborghini er dette den første serieproduserte V8-motoren som når 10.000 omdreininger per minutt.

Importøren sier beregnet startpris for Temerario er 3.250.000 kroner uten avgifter, utfra dagens valutakurs og 5 år / 100.000 km fabrikkgaranti, og anslår at startprisen i Norge vil bli rundt 4,5 millioner kroner med avgifter.

– De første kundebilene vil ankomme Norge Q1 2026 basert på den informasjonen vi har nå. Vi åpnet for bestilling denne helgen, og er man rask, kan man sikre seg en bil til sesongen 2026.