FRONT: Kia EV6 har solgt godt for merket i Norge, og nå oppfriskes modellen, blant annet med en ny frontdesign.

Nyheter inne og ute:

Kia oppgraderer bestselgeren

Kia EV6 har vært på markedet i tre år, og nå mener Kia at det er på tide med en facelift, både visuelt og teknologisk.

Publisert Sist oppdatert

Kia lanserte EV6 for tre år siden, og bilen skal ha blitt solgt i mer enn 210.000 eksemplarer, rundt 6000 av disse har havnet i Norge. Noe som gjør EV6 til den desidert mest populære modellen fra Kia i perioden.

Nå har Kia funnet ut at tiden er inne for en relativt omfattende oppdatering.

Utvendig har den fått kjørelys som gjør at den ligner mer på de andre Kia-modellene, det de kaller «Modern Contrast». Lysene bak er også oppgradert, det samme er hjuldesignen.

Fingeravtrykk

Innvendig har bilen fått ny omgivelsesbelysning, og bilen kan nå startes med fingeravtrykksgjenkjenningssystem, som gjør at brukeren verken trenger digital- eller smartnøkkel.

DAGENS: Slik ser dagens utgave av EV6 ut.
ÅRETS BIL: Kia EV6 ble årets bil i Europa i 2022. Bakfra er det ikke lett å se forskjell på dagens versjon, og denne som er på vei.

Bilen skal ha et kraftig oppdatert infotainmentsystem som delvis er likt det som er toppmodellen EV9. Bilen skal også ha fått en rekke nye muligheter via oppdateringer over lufta.

Vel så viktig er et nytt batteri, som har høyere energitetthet enn tidligere. Standard Range øker fra 58 til 62 kWt, mens Long Range går fra 77,4 til 84 kWt. Dette skal gi en maksimal rekkevidde på 582 kilometer.

Økt ladefart

Ladefarten har også økt, med 20 kilowatt, til 260. Dette skal gjøre at det store batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent på 18 minutter.

Under bilen er det frekvensselektive fjæringsdempere som skal gi forbedret stabilitet på ujevne underlag, og lydisolasjonen til den bakre motoren er forsterket. I tillegg har Kia forsterket karosseriet, med sterkere og tjukkere B-stolper.

Priser og ytterligere spesifikasjoner blir sluppet senere i september.

UTEN NØKKEL: En av mange nyheter er at EV6 kan startes helt uten bruk av bruk av smart- eller digitalnøkkel, et fingeravtrykk er nok.