NY OG GAMMEL: Den nye Honda Prelude skal straks vises fram, her ved den aller første generasjonen som ble lansert for 45 år siden.

Prelude:

Honda henter fram modell­navn fra skuffen

Det er over 20 år siden Honda pensjonerte Prelude-modellen, nå tar de fram navnet igjen, men ikke til glede for norske kunder.

Publisert

For 45 år siden viste Honda fram Prelude-modellen for første gang. Modellen var i produksjon gjennom fem generasjoner, til 2001. 

Nå ser det ut til at den japanske bilprodusenten børster støv av navnet igjen, for det europeiske markedet.

«Den nye modellen skal være en passende retur for det anerkjente navnet, og skal levere på stil og være sofistikert, sammen med et hybrid drivverk», skriver Honda i en pressemelding.

- I tillegg viser Prelude at hybride drivverk er en del av Hondas strategi for elektrifisering av biler, og et viktig skritt mot vårt mål om at 100% av nye biler skal være el- eller hydrogenbiler innen 2040,  sier Tomoyuki Yamagami, sjefingeniør og leder for store prosjekter i Honda Motor.

Det betyr samtidig at den ikke er videre godt tilpasset Norge, som utfra myndighetenes planer kun skal bestå av utslippsfrie biler i nybilmarkedet fra 2025.

Den norske importøren bekrefter at modellen ikke er aktuell for salg her til lands.

Les også:  Vi var europamestere i å handle Honda

Prelude markerer også at det er 25 år siden Honda kom med sin første hybridbil for massemarkedet i 1999, med Insight-modellen.

De tekniske spesifikasjonene til Prelude er ikke kjent, men modellen gjør sin offisielle debut under Goodwood Festival of Speed som arrangeres fra 11. til 14. juli.