LIKHET: Volvo ønsker å holde designen gjenkjennelig fra generasjon til generasjon. Her de to nyeste modellene, XC90 og EX90

Skal ha familielikhet:

Framtidens Volvo skal fortsatt være kantete

Volvos designsjef har ingen planer om å lage en dråpeformet bil.

Publisert

Inntoget av elbiler har gjort at produsentene har blitt enda mer opptatt av aerodynamikk. Med lavere luftmotstand kan bilene gå lengre mellom hver lading.

Volvos sjef for eksteriørdesign, Florian Mockenhaupt, sier de selvsagt er klar over dette, men at de aldri vil la et aerodynamisk ytre gå på bekostning av familielikhet. 

Bevare komfort

– Alt må fortsatt se ut som en Volvo, sier han til australske Drive.

Designsjef Florian Mockenhaupt

Mockenhaupt trekker fram at en bil med svært lav luftmotstand får en form som gjør at det er vanskelig å bevare den komforten han mener Volvo-kunder ønsker.

– Vi vet at folk elsker romslige interiører, så du vil aldri se en Volvo XC90 eller EX90 med et veldig lavt tak, fordi det ikke passer til kundenes forventninger.

Biler som har en kantete form vil ha en rekke utfordringer når det kommer til hvor lett den glir gjennom lufta. Men han sier det finnes en del triks.

Familie - ikke tvillinger

-  EX30 har for eksempel en luftkanal mot forhjulet og lignende detaljer. Alle disse små triksene er ting vi bruker for å gjøre bilene mye bedre.

Likheten med andre og tidligere Volvo modeller må samtidig utvikles.

- Selvfølgelig jobber vi hardt med å utvikle vår designfilosofi og designspråk, for du vil jo ikke være den som kommer med gårsdagens nyheter, ikke sant? Det er klart.

Mockenhaupt ser på Volvo som et premium-merke, og sier kundene ønsker kontinuitet når det gjelder framtidige modeller.

– Fra alle vinkler vil de se ut som en familie, men ikke som tvillinger, ikke som tvillinger som kommer fra samme egg.