BREMS: Mercedes EQS-modeller under produksjon i Sindelfingen.
BREMS: Mercedes EQS-modeller under produksjon i Sindelfingen.

Databrikke-krisen fortsetter:

Laveste bilproduksjon på 60 år

Den britiske bilproduksjonen i juli var på sitt laveste på 60 år. Samtidig kommer beskjed om at også Mercedes må stenge ned produksjonen.

Publisert

Det er mangelen på databrikker, de såkalte halvlederne som brukes i store antall i moderne biler, som er årsaken til begge deler.

I Storbritannia ble det i juli produsert 53.438 biler, en nedgang på 38 prosent fra samme måned i fjor og det laveste tallet siden 1956, skriver Automotive News.

Koronasmitten har forsterket krisen i britisk bilindustri, som nå ikke er i nærheten av produksjonstallene fra 2019. Da rullet over 1,3 millioner biler av samlebåndet.

Samtidig melder Daimler at produksjonen ved tre av konsernets fabrikker i Tyskland og Ungarn stenges ned neste uke, mens det blir redusert produksjonen ved hovedfabrikken i Sindelfingen.

Også ved flere av Volkswagens fabrikker, både i Wolfsburg, Dresden og Zwickau, vil man fortsette med redusert produksjon på ubestemt tid. Stellantis og Volvo har også redusert eller stanset produksjonen ved flere fabrikker i Europa.