KAN FORURENSE FOR MYE: Noen årganger av Volvo V90 Cross Country blir kalt inn til justering.

Må oppdateres:

Fem Volvo-modeller med for høyt utslipp tilbakekalles

Rammer fem Volvoer med dieselmotorer.

Publisert Sist oppdatert

– Tilbakekallingen gjelder biler i samme modellfamilie, med samme dieselmotor, sier Thérèse de Vroomen i RDW til Vi Bilägare.

RDW, Rijksdienst voor het Wegverkeer, er Nederlands myndighet for typegodkjenning av bilder, og organet som har slått alarm om Volvoene – etter å ha funnet ut at disse bilene slipper ut mer nitrogenoksider (NOX) enn tillatt. 

Ifølge Vi Bilägare dreier det seg om en programvareoppdatering, men likevel tilbakekalling i ordets opprinnelige forstand. Bilene må altså innom verksteder for å bli oppdatert.

Stikkprøve

Modellene det gjelder, er 

V90, V90 Cross Country og S90 produsert mellom 30. april 2018 og 23. august 2020, og 

XC60 og XC90 fra perioden 13. november 2017 til 12. mai 2019. 

Feilene ble funnet ved en stikkprøve.

– Etter en utredning i samarbeid med Volvo har vi besluttet at det kreves tiltak for at disse bilene skal holde seg innenfor loven. Volvo skal derfor rulle ut en oppdatering som blir verifisert av oss, sier de Vroomen.

Ikke iverksatt i Norge

Volvo i Sverige bekrefter opplysningene. Også Volvo i Norge er oppmerksom på funnene:

– Volvo har vært i kontakt med RDW og planlegger å lansere en relatert programvareoppdatering på enkelte biler, skriver Volvos kommunikasjonssjef Erik Trosby i en mail til Motor.

Selv om oppdateringen er planlagt, er den ikke iverksatt ennå, forteller han. 

– I henhold til standardprosedyren for tilbakekallinger vil vi gi full informasjon til kundene våre så snart programvareoppdateringen er lansert. Jeg kan derfor ikke gi flere detaljer om hvordan dette eventuelt vil kunne berøre norske biler på nåværende tidspunkt, skriver Trosby.