GIR RÅD: Jan Erik Gjersdal i DekkTeam på Eidsvoll.
GIR RÅD: Jan Erik Gjersdal i DekkTeam på Eidsvoll.

ANNONSØRINNHOLD:

Dette er viktig å tenke på når du skal kjøpe nye vinterdekk!

Slik lyder rådene fra vår avdelingsleder på Eidsvoll Jan Erik Gjersdal:

Publisert Sist oppdatert

1. VIKTIGST AV ALT ER VINTERDEKK - KJØP KVALITET

Hvis du har muligheten? Invester i din egen - og alle du er glad i - sin sikkerhet. Dekkene og veigrep er kanskje den aller viktigste egenskapen på ditt kjøretøy, og spesielt om vinteren merker man stor forskjell på gode og dårlige dekk.

Kjøp dekk som er riktig for din bil, og ikke bli for sparsom i forhold til kvalitet. Velg et dekkverksted med god ekspertise på dekk og som er opptatt av din sikkerhet.

Hos DekkTeam finner du et stort utvalg vinterdekk av høy kvalitet.

<span class="font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TIPS:</span> Det er svært viktig å ettertrekke mutterne/boltene på hjulene dine, da de trenger noen kilometer på å sette seg.
TIPS: Det er svært viktig å ettertrekke mutterne/boltene på hjulene dine, da de trenger noen kilometer på å sette seg.

2. PIGG ELLER PIGGFRITT?

Piggfrie vinterdekk er blitt veldig gode på snø og tørt føre, der gir de ett minst like godt grep som piggdekk. Piggdekk gir ofte best grep på varierende forhold med våt is og hardpakket snø.

Noen av fordelene med piggfrie dekk er blant annet ett lavt støynivå og at man står fritt til å sette de på/ta de av når man måtte ønske på høsten/våren. Velg dekk ut ifra erfaringsnivå, hvilke forhold du kjører på og hva du skal bruke bilen til. Dette kan gode forhandlere gi deg hjelp til å finne ut av.

Se våre piggfrie vinterdekk

Se våre piggdekk

3. RIKTIGE OG GODKJENTE VINTERDEKK

I forhold til best mulig veigrep og kjøreegenskaper om vinteren er det viktig å ha riktig dekk og felg til din bil. Se i vognkortet for å finne ut hvilke krav dekkene dine må oppfylle, eller spør en av våre servicemedarbeidere hos oss. Dekkene kommer i bredde i millimeter, profil som er høyde i forhold til bredden. Felgstørrelse i tommer, lasteindeks og en bokstav for hastighetskode. EKSEMPEL: 225/65 R17 82V som er Bredde/profil/felgstørrelse/lasteindeks/hastighetskode.

Finn din nærmeste dekkforhandler!

<span class="font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PIGGENE UTE:</span> Vinterdekkene skal ha minimum 3 mm mønsterdybde fom. 1. november og tom. første søndag etter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet til minimum 3 mm mønsterdybde fom. 16. oktober tom. 30. april.
PIGGENE UTE: Vinterdekkene skal ha minimum 3 mm mønsterdybde fom. 1. november og tom. første søndag etter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet til minimum 3 mm mønsterdybde fom. 16. oktober tom. 30. april.

4. IKKE BRUK SAMME DEKK HELE ÅRET!

Det er lett å tenke at man kan spare penger og mye stress ved å bruke et sett dekk hele året. Men ingen dekk er gode både på sommer og vinterføre. Det mange tenker på som helårsdekk er i realiteten piggfrie vinterdekk, som er laget for temperaturer under 5-10 grader. Over dette får du betydelig lengre bremselengde og slitasje sammenlignet med ett sommerdekk. Ikke bare kan det være livsfarlig, men det er også veldig lite økonomisk.

Se vårt 5-stjerners dekkhotell!

<span class="font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SJEKK INN:</span> Vi har dekkhotell på stort sett de aller fleste av avdelingene våre, helt fra sør til nord. Ta kontakt med din nærmeste avdeling så skal vi deg et pristilbud.
SJEKK INN: Vi har dekkhotell på stort sett de aller fleste av avdelingene våre, helt fra sør til nord. Ta kontakt med din nærmeste avdeling så skal vi deg et pristilbud.

5. DU KAN SPARE PENGER OG MILJØET

Hvilke dekk du velger er ikke bare viktig for sikkerheten, men også drivstofforbruk eller rekkevidde på din elbil påvirkes av dekkvalget. Lav rullemotstand er viktig, og lettrullende dekk redusere kostnader til dekk og drivstoff -og derfor også belastningen på miljøet. Se etter energimerking. ALT DETTE FÅR DU SELVFØLGELIG HJELP TIL HOS OSS ELLER ANDRE KVALITETSFORHANDLERE. Vi jobber for å gjøre veien tryggere og hverdagen enklere for våre kunder.

<span class="font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PÅ TIDE Å SKIFTE? </span>Husk at utslitte vinterdekk er livsfarlige på våte og glatte veier, og du står lettere fast.
PÅ TIDE Å SKIFTE? Husk at utslitte vinterdekk er livsfarlige på våte og glatte veier, og du står lettere fast.