I LØPET AV ÅRET: Innen utgangen av 2024 skal det være mulig å kjøpe Deepal S07 i Norge.

Changan:

Nok et bil­merke fra Kina på vei til Norge

Deepal S07 er laget av kinesiske Changan. Nå skal de prøve seg på det europeiske bilmarkedet.

Publisert

Kinesiske Changan har laget blir siden 1980-tallet, og nå er merket for første gang på vei til Norge. Selskapet skriver at de er aktive i mer enn 63 land, og hadde et globalt salg på over 2,55 millioner enheter i 2023.

Først ut er den elektriske SUV-en Deepal S07, som etter planen skal lanseres innen fjerde kvartal av 2024. Bilprodusenten planlegger å rulle ut modellen i Norge, Danmark, Tyskland og Nederland i 2024.

Deepal S07 er tegnet ved selskapets europeiske designkontor, og skal med det – ifølge Changan – være tilpasset europeiske behov.

Det nevnes også at Changan er på vei med både hybrid- og ladehybridbiler. Om disse kommer til Norge sies det ingenting om, men det er vel heller tvilsomt.

Changan sier distribusjon og oppfølging skal gjøres av lokale forhandlere, og at de nå jobber med å få dette på plass. Selskapet skal med andre ord ikke bygge opp et eget nettverk.

– Europa representerer en viktig milepæl i Changans globale ekspansjonsstrategi, sier Leevon Tian, nestleder i Changan Automobile Europe Holding B.V, i pressemeldingen.

Pressemeldingen sier ingenting om spesifikasjonene eller prisen til Deepal S07.

Forrige uke ble det klart at de kinesiske merkene Omoda, Jaecoo og Exlantix, i tillegg til Aion, også skal lanseres her til lands om ikke lenge.