SE TIL HØYRE: Changan Nevo E07 kan brukes med full åpning bak.

Nevo E07:

Denne SUV-en kan bli til en slags pickup

En bil som lar deg trekke bakluka fremover for å lage et lite lasteplan, selges nå til en ganske overkommelig pris på hjemmemarkedet.

Publisert

Dette er lett å avfeie som en gimmick, og det skal sies at andre har tenkt liknende tanker før. Changan Nevo E07 skiller seg likevel ut: 

Den er allerede satt i masseproduksjon, koster ikke fryktelig mye og ser tilforlatelig vanlig ut, før særegenheten avsløres.

Electrek påstår at bilen «kombinerer det beste fra pickuper og SUV-er» – det må på alle måter stå for deres egen regning. 

Men det er mulig å se for seg en kundegruppe som vil sette pris på et striglet utseende til daglig, kombinert med en røff, utendørs frakteplass. Særlig hvis man ikke ønsker å ta hensyn til høyden på det som skal være med, og heller ikke disponerer en tilhenger.

LASTEPLANET: Kanskje mer nyttig når du må frakte noe høyere.
INNVENDIG: Overnatting i bilen er antakelig et innsalgspunkt.

Changan Nevo E07 er nå til salgs i Kina for drøyt 300.000 norske kroner. Elbilens vitale mål (lengde, bredde, høyde) er 505, 200 og 164 centimeter. Modellen til nevnte pris har bakhjulsdrift og 338 hk, men det markedsføres også en variant med firehjulstrekk og 590 hk.

Merket – om ikke nødvendigvis denne modellen – er på vei til Europa, selv om EUs straffetoll-forhandlinger satte lanseringen på pause. Les mer om det her: