AEROMOBIL: AeroMobil har allerede vært på vingene flere ganger. Foto: AeroMobil
AEROMOBIL: AeroMobil har allerede vært på vingene flere ganger. Foto: AeroMobil

Se den fly og kjøre her

AeroMobil snart klar for salg

I en gul og grå hangar i utkanten av Slovakias hovedstad Bratislava, jobber et team av ingeniører og designere med å bygge det som kan bli verdens første kommersielt tilgjengelige flyvende bil. AeroMobil har allerede vært på vingene flere ganger. Går det som selskapet håper, kan de første flybilene levers til kunder om to-tre år.

Publisert

– AeroMobil er en flyvende bil som drar nytte av eksisterende infrastruktur på veien og i lufta. Bruker du den som en bil, passer den på en vanlig parkeringsplass, den kjører på bensin og kan brukes som normalt på veiene. Den gjøres om til et fly på noen sekunder og da kan de bruke alle flyplasser i verden. Eller ta av på en gress-stripe eller asfaltert strekning som er noen få hundre meter lang, skriver selskapet når de forklarer hvor langt prosjektet er kommet.

AeroMobil har allerede vært på vingene i tester siden oktober 2014. Denne siste prototypen skal inneholde alt utstyr som vil bli standard på den endelige produksjonsmodellen. Det vil blant annet si alle fly-instrumenter, autopilot og et avansert fallskjermsystem.

Foreløpig vet vi ikke hva vidunderet vil koste, men fabrikken opplyser på sine hjemmesider at håper å kunne starte å ta imot bestillinger allerede i år.

Slovakia er de siste årene blitt et sentrum for utvikling av ny teknologi i Europa. Etter kommunismens fall i 1989 forlot mange unge landet for å få utdannelse. Nå vender de skarpe hjernene hjem. Slovakia produserer for eksempel nå rundt en million biler i året på fabrikker eid av Volkswagen Group, Kia Motors og PSA Group.

Bare en liten ting; du må skaffe deg flylappen før du tar av med AeroMobil.