IKKE FEILFRI: Mercedes A-klasse har hatt hyppige tilbakekallinger det siste året.
IKKE FEILFRI: Mercedes A-klasse har hatt hyppige tilbakekallinger det siste året.

Ny statistikk fra EU:

Denne modellen har flest tilbakekallinger

I elbil-landet Norge er det lett å få inntrykk av at det bare er de elektriske bilene som må tilbakekalles for å utbedres. I EU er bildet ganske annerledes.

Publisert

EU sitt varslingssystem for forbrukerprodukter, The Rapid Exchange of Information System, forkortet til «Rapex», fikk i 2020 rapport om 353 tilbakekallinger, fordelt på 248 bilmodeller.

Av merker hadde Mercedes flest tilbakekallinger, med 57. På modellnivå var det Mercedes sin minstemann A-klasse, som toppet den lite attraktive listen, skriver Vi Bilägare.

Men som Motor tidligere har skrevet, så er ikke en tilbakekalling ensbetydende med dårlig kvalitet.

Ofte Toyota

Toyota, merket som i de fleste kvalitetsundersøkelser framstår som selve målestokken, hadde flest innkalte biler på verdensbasis første halvår av 2020, i følge næringslivs- og finansnettstedet Finbold.com. Det kan du lese mer om i denne saken.

Det handler selvsagt om at det selges millioner av Toyota, men også om at noen produsenter er mer proaktive enn andre i jobben med å utbedre eller unngå mer eller mindre alvorlige mangler.

Umerkelig

En tilbakekalling kan være alt fra at bilen umiddelbart må på verksted for å utbedre en alvorlig feil, til at eieren får beskjed om at det gjøres en oppgradering under neste ordinære service – umerkelig for eieren.

I løpet av det siste året har blant annet elektrifiserte modeller fra BMW, Ford og Opel/Chevrolet blitt rammet av alvorlige tilbakekallinger grunnet brannrisiko.

Eiere av andre store merker som Volvo og Audi har fått likelydende beskjeder knyttet til henholdsvis setebelter og bremser.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">NYKOMMER:</span> Peugeot 208 er blitt populær i Norge i elektrisk versjon, men modellen har hatt sine mangler som har krevd verkstedbesøk.
NYKOMMER: Peugeot 208 er blitt populær i Norge i elektrisk versjon, men modellen har hatt sine mangler som har krevd verkstedbesøk.

Disse har flest

For Mercedes A-klasses del, handler det mer om detaljarbeid enn sikkerhet. Som løse skruer, kondens og festeanordningen til panoramataket.

Dette er modellene med flest tilbakekallinger, i følge «Rapex»:

10 tilbakekallinger: Mercedes A-klasse

Ni tilbakekallinger: Citroën Jumpy, Citroën Spacetourer, Ford Transit, Peugeot Expert, Peugeot Traveller.

Åtte tilbakekallinger: Peugeot 208

Sju tilbakekallinger: Mercedes Sprinter

Seks tilbakekallinger: BMW 3-serie, BMW X3, Mercedes C-klasse, Mercedes E-klasse, Peugeot 3008, Toyota Yaris

  • Totalt sett har Mercedes flest, med 57. Deretter følger Peugeot (28), Ford (24), Volkswagen (24), Toyota (22), Audi (19), Citroën (18), BMW (17), Renault (15) og Opel (14).
Powered by Labrador CMS