LUNT OG TRIVELIG: Gode sittegrupper og en fristende meny gjør at de færreste har noen hast med å komme seg videre.

Veimat-testen 2019: Bios Café

På denne hyggelige kroa er det lett å finne noe som frister

Det er utrolig trivelig å komme inn på Bios Café. Lokalet er lunt og hyggelig, med flotte lamper, gode sofaer og polstrede stoler, og en meny som frister.

Publisert Sist oppdatert

Bios Café 2019

77 poeng

Bios Café, Sentrum 5, Storslett ved E6 i Troms. http://bioscafe.no

Førsteinntrykk 9/10

Lunt og flott lokale med gode stoler og sofaer. Litt trangt på parkeringsplassen.

Meny 9/10

Både fisk og kjøtt. Lokalt preg, men også litt kreativt tilbehør. Burde være lett å finne noe som frister, selv om menyen ikke er stor.

Smak 7/10

Alminnelig godt, uten å være veldig spennende.

Pris 7/10

I øvre sjiktet. Fra 159 kroner, men flere retter til over 200 kroner og opp til 325. Kaffe inkludert i varmmat.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service i disken.

Barnevennlig 7/10

Bare tre valg – pannekaker, kylling med salat og lasagne. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Her lager de det aller meste selv, selv om noen av kakene og rundstykkene i disken er ferdigkjøpt.

Drikke 8/10

Greit utvalg av drikke, også fruktsafter. Vann med mulighet for isbiter. God, svart kaffe, også kaffemeny fra espressomaskin.

Renhold 8/10

Alminnelig godt renhold. Det ryddes fortløpende.

Toaletter 6/10

Ikke helt i stil med resten av det fine interiøret. Veldig lytt mellom båsene, men greit nok.

Det ser ut som om det er mange som trives her. Lokalet er ganske fullt, selv midt på dagen en hverdag – og folk blir sittende.

Menyen henger på flere krittavler på veggene, og sånn sett kan det være litt vanskelig å orientere seg. Men det burde være lett å finne noe som frister, selv om menyen ikke er veldig stor.

Her er det flere kjøttretter, flere fiskeretter, både tradisjonelle ting som fiskegrateng og fiskesuppe, men også retter med litt original vri som hvitløksmarinert tørrfisk og focaccia med røykt reinskav og tyttebærkrem.

Hjemmelaget fiskegrateng er nesten alltid godt. Denne er rykende varm, og det er en raus porsjon til 189 kroner inkludert kaffe.

Det er ordentlig med fisk og makaroni, men smaken er ikke mer enn helt alminnelig god.

Brødsmulene på toppen er mer tørre enn sprø, og vi kunne ha tenk oss enda mer av det gode nøttesmøret. Det ville ha løftet helheten.

Nå er det så lite av det brunete smøret at det nesten er en vits.

Revne gulrøttene er et friskt, litt syrlig og deilig tilbehør, mens potetene egentlig ikke smaker noen ting. Baconet i terninger er også overraskende smakløst.

Fiskegrateng er tradisjonell hverdagsmat. Focaccia med røkt reinkjøtt og tyttebærkrem er en mer kreativ kombinasjon.

Kjøttet har tydelig røyksmak, og tyttebærkremen er frisk og syrlig til. Den serveres lun og er et godt alternativ til et smørbrød eller en burger.

Menyen er delt i kategorier. På Dagens meny står det oksegryte av høylandsfe, fiskesuppe og fiskegrateng i tillegg til lapskaus av tørrkjøtt.

Hvis vi skjønner det riktig, så er tørrkjøtt reinsdyrkjøtt som er tørket på samisk vis.

Bios har også en meny som kalles Dagens lille. Det er enklere småretter, og denne dagen er det focaccia med røykt reinskav, omelett med bacon, lasagne av høylandsfe og kyllingsalat – alt til mellom 159 og 179 kroner.

I tillegg har de sterke biffstrimler med nachos og hjemmelaget hamburger til 209 kroner, mens kyllingwok med friske grønnsaker koster rett under 200 kroner.

Reinsdyrbiff og elgbiff av ytrefilet til 325 kroner og hvitløksmarinert tørrfisk til 279.

I disken ligger også noen kaker og noen smørbrød.

God, svart kaffe er inkludert til alle varmretter. I tillegg kan du få kaffe fra en skikkelig espressomaskin.

På tross av hyggelige lokaler og at det meste på menyen er hjemmelaget og av gode råvarer, synes vi ikke at maten holder helt den samme høye standarden som tidligere.

Men kanskje var vi litt uheldige med valget denne gangen.

(Testet av Motor i mai 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)