NOE FOR ENHVER: Den store menyen tilfredsstiller de fleste, men det er likevel ikke det som løfter kroa, synes vi.

Veimat-testen 2019: På Taket Kafé

Klarer man å holde kvaliteten med rundt 60 retter på menyen?

Ett stort pluss med denne kafeen er uansett at den er sjeldent barnevennlig. For På Taket er stedet som tar barna på alvor – med en stor og skikkelig barnemeny og et stort, flott lekerom.

Publisert Sist oppdatert

På Taket 2019

72 poeng

På Taket Kafé, Ringvegen 2, Sørkjosen ved E6 i Troms. Ladestasjon rett i nærheten, 6 stk. Tesla superladere 135 kW. www.pataket.no

Førsteinntrykk 7/10

Åpent, lyst og litt upersonlig lokale i 2. etasje. Heis. Flott terrasse mot fjorden. Men det lukter sterkt av frityr.

Meny 7/10

Stor meny med noen tradisjonsretter, men også mye gatekjøkkenpreget mat, pizza, burgere – også en vegetarburger.

Smak 6/10

Ikke helt gjennomført. Det holder ikke med «fantastisk rømmesaus» og en god kake hvis resten svikter.

Pris 8/10

Varmretter fra rundt 100 kroner og oppover, mange til 150-180 kroner. Kaffe inkludert til varmmat.

Service 5/10

Alminnelig grei service i disken, uten at den utmerker seg.

Barnevennlig 10/10

Stor meny, både kjøtt og fisk. Stor isdisk. Barnebestikk og smekker. Barnestoler og stort og flott lekerom.

Hjemmelaget 5/10

Flere hjemmebakte kaker, ellers er det ikke mye som er hjemmelaget får vi vite

Drikke 8/10

Godt utvalg av drikke, også fruktsafter. Vann med mulighet for isbiter og sitronskiver. God svart filterkaffe, kaffemeny fra automat.

Renhold 7/10

Godt renhold. Bordene er tørket av, men det ryddes ikke raskt nok ut.

Toaletter 9/10

Flere adskilte toaletter, også dusj. Bra standard, men veldig lytt.

Det er bare 10 minutter å kjøre mellom På Taket i Sørkjosen og kafeen Bios i Storslett. Det er likevel to ganske forskjellige steder.

Mens Bios har hjemmelaget mat og en liten meny, satser På Taket bredt. Her skal alle behov tilfredsstilles, men opplevelsen av kvalitet er ikke helt den samme som på Bios.

Det lukter frityr i det du kommer opp trappen og inn i det lyse lokalet med terrasse og utsikt mot sjøen.

Her får du gatekjøkkenaktig mat i tillegg til tradisjonelle retter som saltkjøtt av lam, småstek av okse, fiskesuppe og seibiff.

Ellers går det i pizza – både amerikansk og italiensk type, burgere – også en vegetarburger (soya), nachos, løvstek og biffsnadder.

Så her er det mye å velge i, men vi er som sagt usikre på om det er positivt eller negativt.

Positivt er det i hvert fall at det står tre hjemmebakte kaker og flere typer kremdesserter i disken.

Men det som virkelig overrasker positivt er fokuset på barn. Barnemenyen inneholder ikke færre enn ti retter – blant dem lapskaus, kjøttkaker, stekt sei og fiskepinner.

Det er en egen hylle med barnebestikk og smekker.

I taket henger en vugge for dem som har med helt små barn. Og barnerommet er stort og morsomt med sklier og tuneller – helt ulikt de små barnehjørnene du kan finne på andre spisesteder – hvis de i hele tatt finnes.

Den store terrassen er flott på fine dager, og selv om det er trapp opp til kafeen, er det også heis tilpasset rullestol.

Vi velger oss seibiff med «fantastisk rømmesaus med løk». Så herlig med noen som faktisk fremhever noe de er stolte av.

Og rømmesausen er god den, med den lille sødmen som løken gir. Men er man vokst opp med seibiff kunne man kanskje tenkt seg litt mer løk.

På tallerkenen får vi tre solide stykker med panert sei, men det er tørre greier dessverre – selv når vi velger oss ut til tykkeste bitene.

Det tynneste halestykket er så tørt at vi nesten ikke klarer å skjære gjennom det. Men det er i det minste sprøstekt, hvis det er sånn du liker fisken.

Potetene har en litt pussig smak. Grønnsakene er ferske, men de er ikke varme, og de smaker som de kan ha ligget i vannbad noen timer.

Men prisen er det ikke noe å si på, 169 kroner inkludert kaffe.

Kaffen er inkludert til alle varmretter, og du kan velge retter i alle prisklasser – fra rundt 100 kroner og med mange retter til 160-170 kroner.

Men så er det heller ikke sånn at alt er laget fra grunnen av på huset.

Kakene derimot – de er som nevnt hjemmebakte. Vi lar oss friste av en islandsk festkake som vi har fått i nord tidligere.

Den er laget med kokosbunn, smørkrem, svisker og krem, og pyntet med friske bær.

Kaken har nok stått litt lenge, så både bunnen og smørkremen er blitt litt vel faste, men det er likevel er skikkelig god kake.

Selv med en stor og omfattende meny, synes vi ikke at det først og fremst er maten som trekker opp – det er den fine terrassen utenfor og fokuset på de små som gjør. 

(Testet av Motor i mai 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)