Biografen Café Aksdal, Tysværvegen 15, 5570 Aksdal
Langs E134 retning Haugesund
Ikke elbillading
https://www.facebook.com/biografencafeaksdal/
Førsteinntrykk
7/10
Rent og ryddig, men litt ufrisk lukt.
Meny
6/10
Tre dagens i tillegg til gatekjøkkenmeny. Totalt fire fiskevalg.
Smak
6/10
Både kjøttet og kyllinggryten er godt, men tilbehøret kan bli bedre.
Pris
8/10
Hamburger til 169 er dyrest. To retter på dagens meny finnes også i små porsjoner til 89 og 115. Kaffe inkludert i dagens.
Service
8/10
Blid og hyggelig.
Barnevennlig
6/10
Barnemeny med burger, nuggets og pølse. Små porsjoner av dagens. Ingen barnestoler. Stellebord.
Hjemmelaget
6/10
To av rettene på dagens meny.
Drikke
6/10
Alminnelig tilbud av brus. Isbiter. Kaffemeny. Tynn kaffe.
Renhold
7/10
Rent og ryddig, men vi fant noe som så ut som lo eller hårstrå i maten.
Toaletter
5/10
To separate toaletter. Slitt, men rent og greit.
I 2018 hadde Biografen Café på Aksdal tatt noen skikkelige grep. Interiøret var pusset opp, og servicen var en helt annen. Det er med spenning vi er tilbake i 2019.
Interiøret ligner en amerikansk 50-talls diner i rødt og svart og med flere sofagrupper.
Det er rent og ryddig, og mannen i disken hilser blidt og hyggelig. Da blir vi positivt stemt med det samme.
Hit kommer du enten for å sette deg ned for å spise, eller for å bestille mat som du tar med deg.
Det er kanskje grunnen til at menyen er preget av mye gatekjøkkenmat med burgere – også fiske- og kyllingburger, pizza og grillmeny med kylling, nuggets og panert fisk.
De har også en dagens meny med tre valg. Denne dagen er det sosakjøtt, kyllinggryte, og en fiskeburger.
Vi går for sosakjøtt og kyllinggryte som begge er hjemmelaget, i motsetning til fiskeburgeren som kommer fra storhusholdningsprodusenten Hoff.
Begge rettene fås i to ulike størrelser. Det opplever vi som veldig positivt. Det gjør at barn og de som ikke er så veldig sultne kan velge mindre porsjon. Med tanke på matsvinn er det også bra.
Og det skal vise seg at selv en liten porsjon sosakjøtt er raus. Det er fem store biter kjøtt, tre poteter og godt med ertestuing og grønnsaker.
På et bord ved siden av kan du forsyne deg med både Røros-flatbrød og så mange begre med tyttebærsyltetøy du måtte ønske.
Maten serveres ved bordet og er god og varm, med unntak av grønnsaksblandingen.
Gulrøttene, blomkålen og den ene erten som har gjemt seg under de andre grønnsakene, er bare lunkne og smaker ingen ting. Men de er i hvert fall sprø og ikke for mye kokt.
Ertestuingen smaker tørt ertemel. Selv om den trolig er laget av halvfabrikata, går det an å friske den opp med litt smør eller melk for å gjøre den litt mer spennende.
Potetene er ikke gode, men de er greie når man moser dem i sausen. Tilbehøret er med andre ord ikke helt på topp.
Men kjøttet er mørt og har fått koke så lenge at det trevler seg, og sausen smaker som om den er laget på kraft.
Dette er en bra hverdagsrett, men vi skulle ønske at de løftet kvaliteten på tilbehøret.
Ettersom dette også er et takeaway-sted, bestemmer vi oss for å ta kyllinggryten med oss.
Den er smart pakket i et plastbeger med plastfolie sveiset fast på toppen. Da blir det ikke noe søl når du skal balansere maten inn i bilen.
Kyllinggryten er mild og med et bittelite sting av chili. Den er ikke akkurat spennende, men vi er ganske sikre på at dette er en rett mange vil like.
Potetene er de samme som vi fikk til sosekjøttet. De er altså ikke gode, men også her er det lett å «kamuflere» dem i sausen
Salaten ligger i en liten skål ved siden av, så den ikke blir sauset ned, bokstavelig talt. Det liker vi.
Men de har vært litt gjerrige med ingrediensene – én tynn tomatbåt ved siden av salat, en liten skje mais, et par agurkskiver og noen biter ananas fra boks.
Du kan velge mellom en ganske omfattende kaffemeny og svart kaffe på kannen. Svart kaffe inngår i prisen til dagens retter. Kaffen er litt tynn, men grei nok.
Til dessert kan du velge karamellpudding, softis og pinneis.
Det er to separate toaletter. De er slitt, men ifølge vaskelisten ser det ut som om renholdet følges opp daglig.
(Testet av Motor i januar 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)