Veimat-testen 2019: Annis Spisested
Hos pølsemakeren er det rett og slett godt å være gjest
Glem pølser på bensinstasjonen, her får du skikkelige pølser laget av en ordentlig pølsemaker, men også andre veldig gode kjøttretter. Dette er en av vinnerne av Årets veimat 2019.
Annis Spisested 2019
86 poeng
Annis Spisested, Tomtegata 1 på Ringebu langs E6 nord for Lillehammer. https://www.facebook.com/annisspisested
Førsteinntrykk 9/10
Du må ta av fra E6 og kjøre inn i Ringebu sentrum. Veldig hyggelig lokale med gode stoler og morsomme detaljer. I Annis Pølsemakeri ved siden av selges kjøttvarer og andre godsaker.
Meny 8/10
Litt begrenset meny. Pølsemakeren serverer naturlig nok ikke fisk. Men en salat og en suppe gir litt variasjon mellom pølser og kjøttretter.
Smak 9/10
Mørt og smakfullt kjøtt, veldig god potetstappe, men litt varierende tilbehør. Veldig deilig karamellpudding.
Pris 8/10
Flere av rettene kommer i halv og hel porsjon, og du kan velge både tre, seks og ni pølser. Det gjør også at du kan velge prisnivå. Hamburger 195 kroner.
Service 8/10
Litt varierende, men tidvis veldig bra.
Barnevennlig 8/10
Karbonader, grillpølser og medisterkaker med saltbakte poteter eller potetstappe. Også halv porsjon av flere retter. Stor iskrembar.
Hjemmelaget 10/10
Her er alt hjemmelaget, fra pølsene – selvfølgelig, til dessertene.
Drikke 9/10
Brus, økologisk frukt- og bærsafter fra den lille produsenten Safteriet, Kombucha – en gjæret, lett sprudlende te på flaske. God kaffe – og de kommer rundt med påfyll!
Renhold 9/10
Pent og ryddig også sent på dagen. Her blir ingen skitne tallerkener stående igjen på bordene. Men må folk spytte snus på gulvet?
Toaletter 8/10
Gulvet er skittent av møkkete sko selv om det er helt tørt ute, og søppelbøttene er fulle, men toalettene er sjeldent pene, og tente stearinlys er veldig hyggelig.
Hvis du bare svinger av fra E6 på Ringebu, får du valuta for pengene.
Her har en skikkelig dansk pølsemaker gjort stor lykke. Er du skikkelig kjøttsulten får du virkelig stillet sulten her.
Har du lyst på noe lettere, er valget litt tyngre. For pølsemakeren serverer naturlig nok ikke fisk, selv om Gudbrandsdalslågen renner like forbi.
Likevel er det både en salat og en suppe på menyen hver dag.
Men ellers handler det altså om de beste kjøttstykkene hos Annis.
Menyen er kanskje litt begrenset med en pølsemakertallerken med noen av Annis beste kalde produkter – en real pølsefest hvor du kan velge mellom tre, seks og ni pølser med mye godt ved siden av.
I tillegg får du stekt flesk med kålstuing, biff av ytrefilet, en saftig hamburger og tre «danske» smørbrød.
Dagens rett denne dagen er porchetta – en svinerull med sprø svor, hjemmelaget potetstappe med litt trøffelolje og hvitløk, og en salat ved siden av.
Når vi får presenter svinerullen er det i grunnen ikke noe mer å lure på for vår del.
Kjøttet er langtidsstekt i fire timer og er mørt, saftig og veldig godt på smak.
Da får det heller være at den sprø svoren er på grensen til å være hard, og at de har vært litt gjerrige med sausen.
Potetstappen er virkelig god, og vi blir fortalt at potetene skrelles og moses på huset. Et stort hurra for det!
De vakumpakkede potetene man oftest får på veikroer er veldig lite gode.
Den enkle salaten med tomater, agurk og blandet salat har en god olje- og eddikdressing, men vi kunne ønsket oss noen varme grønnsaker i stedet.
Hamburgeren av rent storfekjøtt er vinneren hos Annis. Den bæres ut til bord etter bord.
Burgeren smaker virkelig kjøtt, og tilbehøret er sjeldent godt. Den syltede rødløken til hamburgeren er genial og løfter hele måltidet.
Dessertmenyen er veldig begrenset. Vi kan velge mellom en hvit sjokoladedessert og husets hjemmelagde karamellpudding.
Den veldig hyggelige servitøren er ikke i tvil om hva hun ville ha valgt. Derfor blir det karamellpudding med masse deilige vaniljefrø på toppen.
Konsistensen er myk og fin. Kremen med hakkede nøtter ved siden av er akkurat passe søt, og appelsinbåtene gir en fin friskhet.
Vi får et digert krus med veldig god kaffe til, og sannelig kommer de ikke rundt og tilbyr påfyll.
Det hyggelige lokalet med litt forskjellige bord og stoler og mange morsomme lamper skaper en hyggelig ramme.
Og selv om servicen varierer mellom helt normalt hyggelig og veldig hyggelig, så føler vi oss godt ivaretatt. Her er det rett og slett godt å være.
(Testet av Motor i april 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)