Veimat-testen 2019: Ostereidet Kro
Hvorfor gatekjøkkenmat på et så hyggelig sted?
For et par år siden så dette ut som et hvilket som helst gatekjøkken. Nå har de klart å skape en lun og varm stemning. Dette er et sted det er godt å komme inn i.
Ostereidet Kro 2019
67 poeng
Ostereidet Kro, Eidavegen 532, 5993 Ostereidet, ved E39 nord for Knarvik 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. CCS 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW https://www.facebook.com/Ostereidet-kro
Førsteinntrykk 9/10
Hyggelig interiør med lys på alle bord. Nybakt brød og fristende ting på glass og krukker. Bensinstasjon og matbutikk ved siden av.
Meny 6/10
Stort sett gatekjøkkenmat, med unntak av raspeballer (på torsdag). Ferske bakevarer fra eget bakstehus.
Smak 6/10
På det jevne. En tørrstekt burger, men lette og saftige raspeballer med godt tilbehør.
Pris 8/10
Småretter til 149 kroner og burgere fra 85 kroner. Gatekjøkkenretter til 156-179 kroner. Raspeballer 185 kroner inkl. kaffe.
Service 6/10
Hyggelig service, men hun har fullt opp med å steke mat til de få gjestene.
Barnevennlig 7/10
Bedre barnemeny enn mange andre steder. Iskrem med mye strø. Barnestoler. Stellebord.
Hjemmelaget 7/10
Raspeballer. Ferskt brød og boller fra eget bakeri.
Drikke 6/10
Brus, juice og eple- og fruktsafter fra småskalaprodusenter. Kaffemeny og syltynn svart kaffe.
Renhold 6/10
Rent og ryddig inntrykk, men to av åtte bord blir stående med skitne tallerkener mens vi er der.
Toaletter 6/10
To toaletter rundt hjørnet deles med bensinstasjonen. Litt rufsete, men greit nok.
Det er lys på bordene og en artig trevegg kombinert med et fugletapet som skaper varme og hygge.
Når du i tillegg blir møtt av en stor hylle med ferskt brød og boller som er bakt i eget bakstehus, blir du positivt innstilt.
På bord og i hyller står i tillegg lokale safter og hjemmelaget syltetøy, norsk håndlaget konfekt og glass og poser med annet godt.
På disken står lokale egg som du kjøper i kilovis, og skillingsbollene og skolebrødene er store og fristende.
Bare så rart at maten ikke står i stil med resten. Menyen bærer preg av gatekjøkken.
Her det de kaller klassikere med biffsnadder og kyllingsnadder, løvbiff, kebab, fish and chips og rødspette.
Burgermenyen er like tradisjonell med en angusburger og en klassisk burger som du kan få med ost og bacon i tillegg.
Smårettene består av karbonadesmørbrød, friterte scampi og vårruller. Og ingen ting er hjemmelaget skjønner vi på henne bak disken.
Ettersom vi har fått angusburger laget av kjøtt fra lokalt angusfe på kroa i Lavik som bare er en times kjøring unna, spør vi om dette kanskje også er en lokal burger. Det er det ikke.
Sånn sett er barnemenyen nesten mer genuin med fiskekaker på pinne, hamburger, pannekaker og skive med leverpostei på husets gode brød.
Det vitner om at noen forsøker å ta barna på alvor og ikke bare servere det enkleste – nemlig pølser og pommes frites.
Fordi det er torsdag som er raspeballdag på Vestlandet, har de også raspeballer på menyen denne dagen. Raspeballene lager de faktisk selv får vi vite.
Hun som står i disken er blid og hyggelig og har mer enn nok å gjøre. Hun steker burgere, biffsnadder og potetbåter fra Hoff, men én person er likevel for lite selv om vi bare er tre i lokalet.
For på to av de åtte bordene står det dynget opp med skitne tallerkener og glass.
Burgeren vi får er litt for godt stekt. Den er hard og tørr, men sammen med bacon, salat og Thousand Island-dressing er den god på smak.
Raspeballene er lette og fine i konsistensen, men de smaker mye mel. Er de for lite kokt? Kjøttet er heldigvis ikke for salt, men den grove pølsen smaker overraskende lite.
Det er raust både med kålrabistappe og bacon ved siden av.
De har både kaffemeny fra maskin og kaffe på termokanne. Den svarte kaffen på kannen er temmelig tynn.
Kjører du forbi ville vi ha stoppet for å kjøpe ferskt brød og kanskje noen egg. Brødet var godt, med fin skorpe, og det holdt seg i flere dager.
(Testet av Motor i januar 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)