Veimat-testen 2018: Namsskogan Hotell
Endelig en veikro som leverer, må vi si
Endelig rykende varm mat, endelig gode poteter og endelig mat som smaker noe annet enn grillkrydder.
Namsskogan Hotell 2018
79 poeng
Namsskogan Hotell, 7892 Trones, ved E6 nord i Trøndelag. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.hotellet.no
Førsteinntrykk 8/10
Hotell og bensinstasjon med stor parkering. Sjeldent pene møbler og gode sofaer. Bensinstasjon og ladestasjon. Åpent nett.
Meny 8/10
Ganske liten meny med god spredning, blant annet elghakk, schnitzel, pasta bolognese, panert rødspette, hamburger og pannekaker i tillegg til paier og småretter.
Smak 9/10
Sjeldent godt elghakk med god smak av einerbær, gode poteter og grønnsaker til. Sprø og god pai. Og alt er rykende varmt.
Pris 8/10
De fleste middagsretter mellom 160 og 180 kroner. Elghakk 210. Paier fra 90 til 115. Også småretter til under 100 kroner.
Service 8/10
Alminnelig hyggelig. Maten serveres ved bordet, og vi får pakket med oss resten av maten.
Barnevennlig 7/10
Barn kan få liten porsjon av det meste på menyen. Lite bord med leker. Lag din egen softis eller yoghurtis.
Hjemmelaget 8/10
Paier, elghakkgryte, schnitzel, sauser og remulade.
Drikke 7/10
Brus, vann med sitronskiver og isbiter. Lettøl og saft på boks. Kaffen er ok. Mulig å få kaffe med i bilen.
Renhold 8/10
Rent og ryddig, men sofaene er litt flekkete.
Toaletter 8/10
To romslige toaletter. Rent og ryddig.
I tillegg er det hyggelig å få elg når man tross alt er nord i Trøndelag der elgskiltene dekorerer veikantene langs E6.
Selv om menyen er liten, får du elg i to varianter.
Elghakk er hjemmelaget. Det er skikkelig hakk, og det smaker godt og friskt av einebær, selv om den kanskje er litt salt. Sopp og gulrøtter skaper variasjon i kjøttgryten.
Ved siden av er det sprø buketter av frisk blomkål og poteter som faktisk er gode. Det er det veldig sjelden du får langs veien.
Den andre elgen er en pai med elgkjøtt og kantareller. Hjemmelaget den også, i likhet med de andre paiene med taco (den mest populære), gravlaks, og ost og brokkoli.
Paien er også rykende varm. Paibunnen er akkurat passe sprø, og det er rikelig med brokkoli og ost. (Vi velger den fremfor elgpaien. Det får liksom være grenser for elg.)
Det eneste som er pussig, når de nå satser en del på hjemmelaget mat, det er disken med bleike, plastpakkede horn og rundstykker. De ser ikke ut til å ha vært i ovnen i det hele tatt, og det anbefales at man griller dem.
I disken er det også flere kjøpekaker. Kanskje er kokken mer glad i å lage mat enn i å bake?
(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)