Elvekanten Spiseri, Silbageaidnu 14, 9845 Tana, ved E6 Tana bru
El-bil-lading: Nei
https://www.facebook.com/Elvekanten-Spiseri-1537575473213107/
Førsteinntrykk
7/10
Ligger sentralt i krysset der fylkesvei 98 over Ifjordfjellet møter E6, godt med p-plasser. Oversiktlig og lett å orientere seg inne i lokalet, som er ganske lyst. Sitteplasser ute for godværsanledninger
Meny
8/10
Veldig variert, med noe for de fleste. Lokale leverandører av fisk og kjøtt.
Smak
8/10
Vår hovedrett var kreativ og veldig smakfull, mens sjokoladefondanten vi fikk til dessert var en påminnelse om at en perfekt fondant ikke nødvendigvis er så enkel.
Pris
7/10
Like variert som menyen – fra billige dagens-retter rundt 150 til en indrefilet (av rein) til 330 kroner.
Service
10/10
Førsteklasses, rett og slett. Om det er aldri så mye veikro: Det er noe eget ved å føle seg velkommen som gjest!
Barnevennlig
6/10
Uspennende barnemeny. Barnestoler. Har leker og tegnesaker til låns.
Hjemmelaget
7/10
Ja, men med løvbiff og tre ulike typer «snadder» er det ikke vanskelig å finne steder som spiller tydeligere på det hjemmelagde.
Drikke
8/10
Mineralvann og juicer, i tillegg til øl og vil. Alltid en glede når vertskapet spør om du vil ha isbiter til brusen! Kaffe inkludert, helt ok smak.
Renhold
7/10
Hjemmekoselig og godt brukt, rent og pent på bordene, men litt småskittent med matrester på gulvet.
Toaletter
7/10
Ett stort rom, med klosett og vask.
For det skal innrømmes: Det er lenger enn langt mellom de positive overraskelsene blant spisestedene langs veien.
Men Elvekanten ved Tana bru kan tjene som eksempel på at det ikke behøver å være så vanskelig.
Menyen er veldig variert. Her er burgere og biffsnadder, noen enkle pastaretter og bakt potet (husker du?). Her er også dagens, med litt preg av klassisk husmannskost (kålruletter og lapskaus den dagen vi besøkte stedet).
Kroa har samtidig gode lokale innslag på menyen, med fisk fra lokal produsent og reinkjøtt fra landets største reinslakteri.
Vi ble anbefalt røkt reinkjøtt, med wokede grønnsaker og fetaostkrem, på en foccacia, med tyttebærdressing. Og vi ble ikke skuffet. Rett og slett en uvanlig og smakfull kombinasjon med lokalt kjøtt som hovedkomponent.
Dessert fristet også, og blant hjemmelagde alternativer valgte vi en sjokoladefondant som viste seg å være et helt litt dessertbord – med krem, is, marengs og småsjokolade som pynt. Selve fondanten var dessverre stekt litt for lenge.
Prismessig ligger Elvekanten litt over midten av skalaen.
(Testet av Motor i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden).