Disse vårrullene trigger alle belønningssentrene i hjernen. De er sprø og fulle av smak.

Veimat-testen 2018: Mones Wok & Café, Mandal

Vil du ha en god grunn til å stoppe her?

Alt er ikke like spennende på Mones Wok & Café, men de sprø og herlige vårrullene kan du nesten bli avhengig av.

Publisert Sist oppdatert

Mones Wok & Café 2018

71 poeng

Mones Wok & Café, Skogsfjordveien 148, 4513 Mandal, ved E39 utenfor Mandal.

Førsteinntrykk 6/10

Innestengt og ubestemmelig lukt av gammel mat slår i mot deg. Ellers rent og ryddig, og vi blir ønsket velkommen. Få parkeringsplasser. Uteservering med utsikt mot vannet. Ikke internett.

Meny 7/10

En blanding av norske og asiatiske retter. Hamburgere. Smørbrød i disken.

Smak 7/10

Oksekjøttet i woken er relativt mørt, og grønnsakene har tyggemotstand, men sausen er altfor søt. Vårrullene derimot er kjempegode.

Pris 9/10

De aller fleste retter til 150 kroner. Det dyreste er en dobbel cheeseburger til 185 kroner.

Service 10/10

Hyggelig og imøtekommende. Serverer maten ved bordet, og kommer og spør om det smaker. Har god kjennskap til maten de serverer.

Barnevennlig 5/10

Barnemeny med kjøttkaker, pølser og pommes frites. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Mye er hjemmelaget. Kjøtt og grønnsaker er ferskt og tilberedes på kjøkkenet, også alt av sauser og marinader, vårruller og flere av kakene.

Drikke 7/10

Brus, juice, eplesaft, iste. Vann i mugge på benken. Ikke isbiter. Nylaget kaffe i kolbe, men de bak disken diskuterer seg i mellom at de ikke er helt fornøyd med den nye kaffen.

Renhold 8/10

Alminnelig godt renhold. Ryddig i disken, og gulvet er nyvasket.

Toaletter 3/10

Slitte, utrivelige toaletter. F.eks. ligger tørkepapiret på kanten av vasken og har vært vått. Utrolig at de ikke har giddet å male veggen med stygge merker siden i fjor.

Mones ligger ved en bensinstasjon like utenfor Mandal. Det kommer masse folk innom, selv midt på formiddagen, så dette er tydelig et populært sted.

Flere virker å være stamgjester som vet hva de vil ha.

Her går det i kjøttkaker og innbakt kylling med sursøt saus, karbonadesmørbrød og wok.

Menyen består av en blanding av gatekjøkkenmat og tradisjonsmat, av asiatiske retter og typisk norsk.

Etter hvert har vi erfart at det kan være lurt å velge asiatisk mat hvis kokkene på kjøkkenet har bakgrunn derfra.

Så når hun i disken sier at wok med oksekjøtt i teriyakisaus og vårruller er en av hennes favoritter, takker vi ja med det samme. 

Litt sent oppdager vi at vi har valgt akkurat de samme rettene som i fjor – på anbefaling den gangen også.

 

I fjor syntes vi woken var kjedelig. Kjøttet var ikke ordentlig varmt, og sausen smakte mest salt og buljong.

I år er kjøttet varmt og ganske mørt, men litt tørt. Og sausen er ikke salt, men derimot alt for søt.

 

Eplekaken er hjemmebakt, men litt tørr i kantene og smaker litt mel. Men det som virkelig er godt, er vårrullene.

De er sprø og varme og fylt med tynne, tynne strimler av kjøtt og grønnsaker og like tynne englenudler. Ved siden av får du søt chilisaus til å dyppe dem i. Det er sånt man nesten kan bli litt avhengig av.

(Testet av Motor mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)