Sjøormen kro ved E134 midt i Seljord i Telemark, Ingrid Slettens veg 20, 3840 Seljord. Ladestasjon.
Førsteinntrykk
7/10
Stort og travelt lokale med typisk veikropreg i tilknytning til bensinstasjon. Likevel pent, lyst og åpent.
Meny
8/10
En kjempestor meny med frokost, lunsj og middagsretter. Stort sett typisk veikromeny. I tillegg fire vegetarvalg.
Smak
6/10
Egg fra lokale høner, rikelig med grønnsaker, men omeletten er likevel ulekker. Kjedelig brød. Alt drysses med grillkrydder eller tørket persille før servering.
Pris
8/10
Vanlig veikropriser.
Service
8/10
Veldig hyggelig dame i disken. Opptatt av å tilpasse menyen til deg. De andre bak disken er veldig anonyme.
Barnevennlig
7/10
Barnemeny med kjøttkaker, lapskaus, kylling, lasagne og pannekaker. Stellebord og barnestoler.
Hjemmelaget
7/10
Blant annet flesk og duppe og kjøttkaker. Omeletter lages av egg fra lokale høner, ikke av pulver.
Drikke
7/10
Brus, også brus fra den lille brusfabrikken Roma. Kakao og kaffe fra automat. Noen teposealternativer. Vann i dispenser.
Renhold
7/10
tiltrekker seg fugler.
Toaletter
8/10
Nyoppussede og tilbaketrukket fra kafeen. Normalt renhold.
Spisesalen er stor, og det er masse på menyen. Du får alle veikroklassikerne som schnitzel, svinekoteletter, løvsteik og burgere, men også flesk og duppe og kjøttkaker naturligvis.
Både kjøttkakene og flesk og duppe er hjemmelaget. Slik bestemoren din laget den, lover den smilende og blide damen bak disken som nok er fra Nederland eller Tyskland og kanskje ikke har hatt en bestemor som laget flesk og duppe. Men det er en koselig kommentar og bør bety at det er bra.
Menyen starter med sjåfør- og cowboyfrokost, spenner via lunsjretter som bakt potet og omelett og videre til typiske middagsretter. I tillegg har de ikke mindre enn fire rene vegetaralternativer. Det er sjelden kost. Riktignok er bare omeletten laget på huset. Chiligryte, mandelbiff og vegetarburger er alle kjøpt ferdiglaget.
Omeletten er derimot laget av egg fra høner på en gård i nærheten, og de skal være ferske og fine. Damen i disken er opptatt av hva jeg vil ha på omeletten, om det er visse ting jeg ikke spiser, om jeg har lyst på sopp og ost. Hun lager også en mindre omelett enn vanlig når vi ber om det.
En omelett kan være så delikat og lekker. Denne ser ut som noe kokken har hevet sammen, og grønnsakene er slurvete kuttet ut. Det har ingen ting å si for smaken, men det sier kanskje noe om kokken likevel.
Vi er nok litt saltvare, men omeletten er så salt at du skulle tro de hadde mistet saltkaret i eggeblandingen. Heldigvis er det godt med grønnsaker som tomat, paprika, løk og sopp, Salaten er begrenset til oppskåret issalat og et par biter paprika, agurk og mais. Brødet er butikkbakt eller bake off og ganske kjedelig.
Vi klarer heldigvis å redde unna omeletten, men ellers blir alt krydret med et raust dryss fra en diger plastboks med grillkrydder eller noe tørt grønt noe.
Til dessert er det kremdesserter dandert i skåler. Sveler og vafler er ferdigstekt og ligger i stabler.
Sjøormen er tydeligvis et populært sted, for det kommer stadig nye grupper med folk.
Lokalet har flotte bjelker i taket, og disken ser nymalt ut. Bord og stoler er litt slitt. Det er store vinduer ut mot veien, men det er plantet trær og busker som beskytter mot trafikk og støy. Utenfor er det bord og benker så du kan ta med deg maten ut.
(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)