Veimat-testen 2017: Heia Gjestegård
Veikro og overnatting
Elgkarbonader og kikkil med gomme på menyen.
Heia Gjestegård
75 poeng
Heia Gjestegård ligger langs E6 i Grong nord for Snåsa, Heiavegen 1234, 7870 Grong
Førsteinntrykk 7/10
Gjestegård med kafé/veikro i skogkanten. Stor parkeringsplass.
Meny 8/10
Liten meny med stekt laks, kylling, løvbiff, burgere og pølser. Dagens er elgkarbonader og saltkjøtt med vossakorv. Bagetter og karbonadesmørbrød. Kikkil, en lokal svele.
Smak 8/10
God sprøstekt laks i fine fileter. Skuffende med tørket dill i rømmesausen, men yoghurtdressingen på salaten er god.
Pris 9/10
Gode priser. Elgkarbonader 155 kr. Stekt laks 166 kr. Saltkjøtt 169 kr.
Service 7/10
Grei service, men litt upersonlig.
Barnevennlig 7/10
Barnemeny med kylling, pannekaker, hamburger, grillpølser og pommes frites. Lite bord med duplo.
Hjemmelaget 7/10
Noen ingredienser er hjemmelaget, det er det eneste vi klarer å få klarhet i. Kikkil med gomme, en lokal svele/pannekake er i hvert fall stekt på huset.
Drikke 6/10
Brus, vann i dispenser, litt bitter kaffe på kolbe.
Renhold 8/10
Normalt rent og ryddig. Bordene ryddes raskt.
Toaletter 8/10
Toaletter i 1.etasje og i kjelleren. Normalt renhold.
Vi blir anbefalt stekt laks eller dagens som denne dagen er elgkarbonader eller saltkjøtt med vossakorv.
Laksen er frossen, men det er en rett mange liker ifølge ham i disken.
To fine, sprøstekte laksefileter er nylagde og akkurat passe stekt. Det er masse rømmedressing til, men det ville vært mye bedre med frisk persille enn masse tørket dill. Den lille salaten ved siden av har god yoghurtdressing.
Trøndelag er det fylket hvor det ble felt flest elg sist sesong, og det er flott å bli tilbudt elgkarbonader eller andre retter med elgkjøtt.
I kaféen på Heia har de enda et lokalt innslag, og det er noe som heter kikkil med gomme. Det er sånt som gjør oss nysgjerrige.
Kikkil er en slags smurt svele eller pannekake, forklarer han i disken. Den er smurt med gomme og smaker som om den er krydret med kardemomme.
Det er både veldig godt og veldig morsomt å få servert noe helt lokalt.
(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)