HARRAN KRO: Veikro med sodd og mye fisk på menyen.

Veimat-testen 2017: Harran Kro, Grong

Mye godt på menyen

Dette synes som en tradisjonell veikro, likevel overrasker de med ting på menyen som ikke alle andre har.

Publisert Sist oppdatert

Harran Kro

78 poeng

Harran Kro ligger i Harran i Grong, på E6 mellom Snåsa og Namsskogan, Namsenvegen 1515, 7873 Harran, 5 minutter å gå til ladestasjon

Førsteinntrykk 7/10

Alminnelig veikro ved siden av matbutikk. Solide møbler.

Meny 9/10

Skinke- og makaronigrateng, svinesteik og røkt svinekam, burgere, løvsteik og kjøttkaker, men også Innherredsodd og seks fiskeretter som bacalao og fiskepudding.

Smak 7/10

Kjempeporsjon med godt og varmt sodd, men potetene er vonde, og de har vært gjerrige med gulrøttene.

Pris 10/10

Gode priser. Middagsretter fra 130 (fiskepudding med hjemmelaget remulade) – 185 kr (bacalao). Sodd 145 kr.

Service 7/10

Alminnelig grei service.

Barnevennlig 9/10

Ikke barnemeny, men halv porsjon av menyen. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 9/10

Mye er hjemmelaget, også panert fisk.

Drikke 7/10

Brus, vann på dispenser. Rykende varm, men litt sur kaffe på termokanne.

Renhold 7/10

Glassplater på bordene er avslørende. Da ser man at de nok burde ha vært tørket over mye oftere. Støvete i kroene, ellers normalt greit renhold.

Toaletter 6/10

To toaletter i tillegg til handicaptoalett. Åpen søppelbøtte til bind og tamponger er og blir udelikat.

Seks fiskeretter på menyen, det er nesten rekord.

Når de i tillegg lager panert rødspette og panert flyndre selv, da imponerer de.

Seien er fersk, og selv om bacalao og fiskepudding ikke er hjemmelaget, er det flotte valg på menyen likevel.

Innherredsodd hører med til tradisjonsrettene. 

Vi ber om en liten porsjon, og får tidenes største porsjon med en masse små boller og salt kjøtt i terninger.

TRADISJONSMAT: Porsjonen med Innherredsodd er raus, med masse små boller og salt kjøtt i terninger.

Soddet er godt og varmende. Det er lite gulrøtter, men til gjengjeld tre hele poteter. Kjøttkraften er salt, men god, men de tre hele potetene er bare ikke spiselige.

Det er synd, for poteter i en sånn rett er normalt noe av det beste.

Når vi beklager at vi ikke klarer å spise opp, sier hun i disken at vi måtte få stor porsjon, for det var det vi hadde betalt for – og det er jo så godt! Det er sympatisk. 

Vi heier på alle lokale tradisjoner, sånt som minner oss om at vi faktisk er på reise og et stykke hjemmefra.

Her på Harran er det ikke bare soddet, men også skiltene på toalettene – de er for guta og tausi.

Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)