Sparbu Kro ligger ved E6 i Sparbu mellom Verdal og Steinkjer, Steinkjervegen 10, 7710 Sparbu
Førsteinntrykk
8/10
Gatekjøkken og kafé ved bensinstasjon. Velholdt bygg med rampe opp til døren. Utebord med blomster.
Meny
8/10
Stor meny med blant annet burgere, karbonader også reinsdyr- og elgkjøttkarbonader, kjøttkaker, kylling, rødspette og vårruller. Dagens middag med kaffe og dessert hver dag.
Smak
8/10
Gode kålruletter, til og med gode poteter. Dessverre overkokt amerikansk grønnsaksblanding og litt kjedelig brun saus til. Alminnelig gelé eller pudding til dessert.
Pris
10/10
Middag fra 90 kr (fish & chips) til 185 kr (biff og entrecôte). 14 retter kan fås i mindre porsjon til 80 og 90 kr. Dagens 155 kr inkl. kaffe og dessert.
Service
8/10
Alminnelig hyggelige damer i disken som anbefaler kålrulettene.
Barnevennlig
9/10
Barnemeny med 14 retter fra hovedmenyen til 80 og 90 kr. Barnestoler, smekker og barneservise. Ikke lekeområde ute.
Hjemmelaget
6/10
Kvæfjordkake og ostekake i disken. Ellers ikke noe hjemmelaget denne dagen ifølge henne i disken.
Drikke
7/10
Brus, juice, iste og saft på kartong. Vann i mugge på disken. Helt grei kaffe.
Renhold
8/10
Alminnelig rent og ryddig.
Toaletter
7/10
To enkle toaletter. Det ene rett ved inngangen til kjøkkenet. Romslig, men med ødelagt såpedispenser.
Sparbu Kro ligger rett ved veien og er sånn sett lett å stoppe ved hvis du kjører E6 nordover fra Trondheim.
Men det er tydelig at dette like mye er et sted folk i området kommer for å spise. Her tar arbeidsfolk seg en pause, og eldre par og venninner møtes til middag.
I tillegg tar de litt ekstra godt vare på yrkessjåførene og på de yngste gjestene. Sjåførene har sitt eget reserverte bord, mens barna ikke blir avspist med den vanlige, korte barnemenyen.
Her kan barna velge mellom 14 retter fra den store hovedmenyen. Barna får sine egne stoler, men også eget bestikk og kopper i fargerik plast. Til de aller minste er det til og med tutekopp og smekker.
Menyen er stor. De har en grillmeny med flere forskjellige burgere.Dette er nemlig ikke bare en kro, men også et gatekjøkken.
I tillegg får du typisk veikromat som løvstek, biffsnadder, kjøttkaker og schnitzel.
Men menyen inneholder også flere typer karbonader – også av reinsdyr- og elgkjøtt, kylling, vårruller, sprøbakt sei og fylt, panert svinekjøtt. Og menyen er enda lenger.
Hver dag er det også dagens til 155 kroner inkludert kaffe og dessert som er gelé eller tre ulike puddinger.
Denne dagen er det kålruletter som er dagens middag. De er ikke laget på kjøkkenet her, men de er veldig gode, lover damen i disken.
Det har hun rett i. På tallerken kommer to solide kålruletter, raust med grønnsaksblanding og poteter.
Kålrulettene er saftige og gode på smak. Til og med potetene er gode, og det er altfor sjelden at vi får langs veien. Grønnsaksblandingen er dessverre altfor mye kokt, og sausen er litt kjedelig.
Sparbu Kro skal ha poeng for at de tilbyr 14 retter (de samme som barn kan få i barneporsjon) i små porsjoner til voksne også.
Det er ikke alltid man orker så mye mat, og dette bidrar også til å minke matsvinn ved at mindre mat blir kastet.
(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)