Kjells kro ligger langs E6 40 minutter nord for Værnes, på veien mellom Trondheim og Steinkjer, Gråmyrvegen 32, 7608 Levanger, ladestasjon på den andre siden av E6
Førsteinntrykk
7/10
Veikro og gatekjøkken mellom bensinstasjon, containere og dekkforhandlere. Uteservering.
Meny
7/10
Tradisjonell veikromeny med biff, biffsnadder, forskjellige schnitzler, burgere, varme smørbrød og påsmurt i disken.
Smak
8/10
Karbonaden er ikke hjemmelaget, men saftig, og veldig god stekt løk på toppen. Rikelig med hjemmelaget og god ertestuing.
Pris
8/10
Middagsretter 152 til 159 kr, med unntak av biffsnadder 179 kr og biff med bearnaise 189 kr. Hamburgere i tre størrelser fra 63 til 140 kr.
Service
7/10
Enkel, alminnelig service, uten at de kaster bort et smil. Maten blir servert ved bordet.
Barnevennlig
7/10
Barnemeny. Barnestoler. Melk, sjokomelk og juice/saft på små kartonger.
Hjemmelaget
8/10
Blant annet hjemmelaget ertestuing og riskrem til dessert. Skikkelig stekt løk, ikke frossen eller fra pakke.
Drikke
7/10
Brus, melk, juice og sjokomelk på små kartonger. Tynn kaffe. Vann i dispenser er ikke kaldt.
Renhold
8/10
Alminnelig rent og ryddig.
Toaletter
8/10
To toaletter. Enkle, men greie.
Kjell var ikke den som vant førstepremien da plasseringene ble tildelt.
Kroa ligger i en brakkelignende bygning mellom en bensinstasjon, en oppstillingsplass for containere og en dekkforhandler.
Likevel har Kjell (det er jo ikke sikkert eieren heter det, men vi kaller ham det for enkelhets skyld), anlagt en splitter ny veranda med bord og benker utenfor.
I en luke i veggen er det gatekjøkkenservering helt fram til midnatt.
Ellers er det lyst og skikkelig med gode, polstrede stoler inne i veikroa.
Menyen er kanskje ikke superspennende, men inneholder biff, alle veikrorettene, en stor burgermeny hvor du kan velge mellom mye tilbehør, kalde og varme smørbrød.
Blant dessertene er det til og med hjemmelaget riskrem.
Karbonaden er ikke hjemmelaget, men den er saftig og god og deilig og varm, uten å være tørrstekt.
– Det gjelder å velge riktig, sier han i disken.
For selv om karbonaden ikke er hjemmelaget, har de valgt en leverandør som leverer varene. Karbonaden er fra Meråker Kjøtt, ifølge den samme i disken, og den er faktisk saftig og god.
Og når vi skryter av den stekte løken og den gode ertestuingen som virkelig smaker erter, forklarer han at ertestuingen er hjemmelaget.
– Vi er litt gammeldags vi skjønner du, vi lager den sjøl, sier han.
Når man etterhvert har spist noen porsjoner med ertestuing langs veien, så kjenner man forskjellen. Også på løken. Her er den skåret i lange skiver og stekt akkurat sånn at den blir karamellisert og god.
Prisene er i tillegg greie.
(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)