Senjastua, Laukhellaveien 2, 9303 Silsand, rett over brua fra Finnsnes, når du kommer langs riksvei 86 ut på Senja.
Førsteinntrykk
9/10
Store, fine lokaler, med gode parkeringsfasciliteter. Du kjenner følelsen når du kommer til et sted hvor ting virker å være på stell? Dette er slikt sted.
Meny
9/10
Veldig gode både på hovedretter og desserter. Eneste trekk er for fravær av småretter, men det er dog et godt utvalg av hamburgere i ulike størrelser.
Smak
9/10
Bra. God fisk, ok grønnsaker. Baconet til fisken kom i egen skål, slik at det var lett å bestemme saltgraden selv.
Pris
9/10
Det er ingen upris på rettene, men fraværet av småretter gjør at regningen blir på 300-400 pr hode nesten uansett valg. Det er verdt pengene.
Service
8/10
Vennlig og effektivt personale. Åpningstidene er dessverre litt stramme. Stua åpner kl. 13, og har normalt stengt lørdag og søndag.
Barnevennlig
9/10
Bra barnemeny, med flere fiskealternativ – og dessert. Ikke all verdens lekeområder.
Hjemmelaget
10/10
Med fagfolk på kjøkkenet og fin bruk av lokale råvarer får du en ypperlig kombinasjon.
Drikke
10/10
Kaffe/te, mineralvann og isvann. Gode alkoholfrie alternativ på øl og vin. Har dessuten øl fra både lokal og regional produsent, samt vin.
Renhold
8/10
Helt OK.
Toaletter
8/10
Rene og i god stand.
Når du får snirklet deg ut av Finnsnes, som ikke er blant Norges mest sjarmerende byer, og kjører brua over til vakre Senja, er Senjastua noe av det første du ser på venstre hånd.
Hvis magen romler og du ikke har andre spiseplaner klare for Senja-visitten, er denne kroa vel verdt et middagsstopp.
Det er restaurant-nivå på maten – og i noen grad også på prisene. Men maten vi fikk forsvarte hver krone.
Det er en sann glede å komme på et spisested der barnemenyen har torsketunger og stekt sei som de to første alternativene!
Også den ordinære menyen er rik på fisk, og vi falt for grillet tørrfisk – forøvrig en rett man kan reise Troms og Nordland rundt for å smake i alle sine herlige varianter.
Kokkene på Senjastua serverer den med pestosmør, gulrotstuing og stekt bacon. Det er riktig så velsmakende.
Her serveres forøvrig også boknafisk – med samme tilbehør.
Vi fikk anbefalt pavlovaterte til dessert av et vennlig personale, og dét rådet var ikke feil.
Kort og godt en av de beste dessertene vi har fått langs veien!
Dessverre har stedet normalt ikke åpent i helgene, og det åpner heller ikke før kl 13, så planlegg for middag – hvis det passer i din timeplan.
(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)