Bens kafé ligger langs E39 mellom Mandal og Stavanger, Sørlandsveien 525, 4376 Helleland, ladestasjon
Førsteinntrykk
8/10
Lys og hyggelig veikro med en disk som virker innbydende og ikke som et samlebånd. En litt uggen lukt i hele lokalet.
Meny
7/10
Vanlig om enn ekstra fleksibel veikromeny med burgere, kjøttkaker, rødspette, løvbiff og kyllingnuggets. Mange sorter iskrem.
Smak
7/10
Helt på det jevne. Kjøttkakene er luftige og fine, men tilbehøret er vassent og utkokt.
Pris
8/10
Her er det mange valg, så det er mulig å komme greit fra det. Karbonade med løk 80 kr, minste burger 70 kr, dagens fra 150 kr. Det dyreste er en 350 g Big Ben burger, 250 kr.
Service
10/10
Veldig hyggelig voksen mann i disken. Han har peiling, og han er opptatt av at du skal få maten sånn som du vil ha den.
Barnevennlig
8/10
Barn kan få liten porsjon av menyen. Kuleis og softis, mange sorter strø. Barnestoler.
Hjemmelaget
7/10
Kjøttkaker, karbonader, lasagne og omelett. Ellers mange ferdigretter som burgere og løvstek.
Drikke
8/10
Brus, saft på små kartonger, varm sjokolade, rykende varm og god kokekaffe på kjele. Vann og juice i dispenser.
Renhold
7/10
Det ryddes relativt raskt av bordene, men det er veldig ruskete på gulvet.
Toaletter
7/10
Helt nye, lekre båstoaletter, men når det er mye gjester må noen ta en økt i løpet av dagen. Nå er det papir på gulvet, søppelbøtten er full og benken/vasken er klissvåt.
- Hva i all verden er Ole Brumm?
Vi er nysgjerrige, og den veldig hyggelige voksne mannen i disken forklarer. Du kan få karbonade, karbonade med løk eller karbonade med speilegg, og så kan du få Ole Brumm – ja takk, begge deler. Det er karbonade med løk, speilegg og bacon.
Sånn er det med nesten hele menyen.
Du kan få hamburger, og så kan du få gourmetburger, Big Ben eller Angus. Og alle fire variantene kan du få i fire forskjellige størrelser (100 – 350 gram).
Du kan få løvbiffen med pommes frites eller med pita, to kjøttkaker eller tre.
Kjøttkakene lages på huset. Det sammen gjøres karbonadene, lasagne og omelettene. Torsken er lettsaltet, og rødspetten panert og ferdig levert. Sånn sett er det vel litt begge deler på den fronten også.
De hjemmelagde kjøttkakene er finmalte, myke og luftige i konsistensen. Sausen er godt pepret og smaker av kjøttkakekraften, men grønnsakene er vasne.
Gulrotskivene er overkokt og har trolig ligget for lenge i vann. Den enslige blomkålbuketten har rett og slett en litt bitter bismak. Ertene virker som om de har ligget hele dagen og blitt litt tørre. Tyttebærene er et enslig beger fra Lerum og er mer gelé enn syltetøy.
Dessert er først og fremst is i en eller annen variant, og her får ungene lov til å gå berserk.
Det er softis og en masse typer kuleis med all verdens strø. Vi teller 12 ulike sorter! Og for de voksne kan det kanskje smake med is druknet i espresso. Litt sånn ja takk, begge deler det også.
(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)