Lygnasæter kro som ligger langs Riksvei 4 på toppen av Lygnafjellet, like nord for Gran på Hadeland. Ladestasjon.
Førsteinntrykk
7/10
Tomta er kanskje det beste med Lygnasæter Kro. Vel innenfor døra er du i forrige århundre, på alle slags vis.
Meny
6/10
Spisekartet er innholdsrikt, men kreativiteten er så som så, for å si det forsiktig.
Smak
5/10
Ingen smak du vil huske. Scampiene kom med en kald rømmesaus som ga en rar miks, mens oksekjøttet hadde følge av en helt karakterløs saus. OK poteter og gode grønnsaker.
Pris
7/10
Prisnivået er ikke veldig høyt. Du får kaldmat til godt under 100-lappen, varmretter i spennet fra 168 til 258 kroner, signaturrettene ligger midt på treet prismessig.
Service
6/10
Helt OK, verken mer eller mindre. Men det tar tid å få mat.
Barnevennlig
8/10
Egen «Unge-meny» for dem under 12, som koster 85 kroner og inkluderer en liten overraskelse. Barnestoler. Fine uteområder med husker og andre lekeanlegg.
Hjemmelaget
5/10
Profilerer seg på mye hjemmelaget og lokalt, men det er synd å si at signaturrettene bygger opp under et «lokalt» image.
Drikke
7/10
Tilbyr «alle» typer kaffe, men alle kommer fra samme automat og er helt på det jevne. Mineralvann. Isbiter til vannet. Knallgod «hemlaga» eplemost fra Næs, en gård i Røykenvik.
Renhold
8/10
Stedet er godt brukt og godt holdt. Det er rent og ryddig, både inne og på uteområdene.
Toaletter
7/10
Ganske slitne, men ikke skitne.
Kroa på toppen av Lygna har en fantastisk beliggenhet:
En god time fra Oslo, øverst på Hadelandsåsen som skiller Hadeland og Toten.
Lenge har det vært et selvsagt førstevalg for den som ønsker pitstop mellom Gjøvik og Oslo.
Men det er ingen grunn til å slå seg til ro med tradisjonene på Lynga.
Akkurat nå er det ganske kjedelige greier…
Kroa på Lygnasæter er blant de «Utvalgte spisesteder», snaut 20 frittstående kroer i sør-Norge som har et samarbeid om «signatur-retter», et visuelt design og et fordelsprogram.
Det er himmelvid forskjell mellom topp og bånn i kjeden, og kroa på Lygna er ikke på toppen.
Lokalet er rent, men interiøret gammelt. Maten har visse lokale innslag, men er ikke spennende. Menyen er relativt omfattende, men smaken er flat. Paddeflat.
Det er kjedelig, rett og slett.
(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)