Skeid kro i Skjåk som ligger langs riksvei 15 over Strynefjellet. Ladestasjon.
Førsteinntrykk
10/10
Skeid kro ligger rett ved Rv15. Parkeringsforholdene er gode, og vi får på alle måter et godt førsteinntrykk av stedet, også når vi kommer innendørs.
Meny
8/10
Særlig på dette punktet skiller de seg fra flertallet i «Utvalgte spisesteder»-kjeden, som byr på svært varierende kvalitet.
Smak
7/10
Lite å utsette på smaken, men de kunne gjerne våget litt mer – og kokt og stekt litt mindre. Reinsdyret var definitivt ikke rosa.
Pris
8/10
Rikelig med kaldmat til godt under 100-lappen. Dagens rett til 171 kroner, inkludert kaffe, er ingen upris. Fint mulig for to å spise seg godt mett til under 500 kroner.
Service
8/10
Upåklagelig.
Barnevennlig
8/10
Dagens rett har spesialpris for barn: 14 kroner pr år. Har uteområde hvor barn kan leke. Rikelig med barnestoler.
Hjemmelaget
7/10
Er flinke til å løfte det lokale innslaget. Klarer å tilby et matprodukt med sjel, blandet med tradisjonelle veikroretter.
Drikke
7/10
Ordinær kaffe fra alt-i-ett-maskin. Serverer øl fra fat og har også noe håndlaget øl på flaske. Brus.
Renhold
10/10
Meget godt, både utenfor, i restauranten og på toalettene.
Toaletter
8/10
Ryddig og rent, brukbar kapasitet, skjønt det nok kan være litt lytt. Stellerom.
Kroa er et av de 18 spisestedene som inngår i kjeden Utvalgte Spisesteder, og det er utvilsomt et av de bedre.
Kroa ligger i Bismo, administrasjonssenteret i Skjåk kommune, med enkel avkjøring og ypperlige parkeringsforhold.
Stedet kan dessuten skilte med hurtigladestasjon fra Tesla – den eneste på strekningen mellom Otta og Stryn.
Lokalene er lyse og trivelige, og det er godt med plass. Serveringsområdet er effektivt strukturert, med tydelig meny-skilting og bra med plass.
Skeid har vært blant finalistene i vår Veimat-kåring, både 2015 og 2016, og de fortsetter å levere solid.
Menyen er rikholdig, med tradisjonelle kro-travere som schnitzel og pizza, men også mange lokale innslag.
Deres Ola-burger er laget på lokalt storfekjøtt. Den hadde løftet seg fra helt OK til noe helt ekstra hvis det hadde vært nykvernet kjøtt. Lam, rein og rømmegrøt er andre lokale slagere. Pluss for dessertutvalget.
Prisnivået er helt OK.
Lokalene er lyse og fine, med et design og interiør som både er i tråd med lokal byggeskikk og matcher besøkendes eventuelle ønske om å ikke bruke mer tid enn nødvendig.
Hvis du skal over fjellet og vurderer et stopp, så ta en titt på deres Facebook-side som de bruker flittig.
(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)