KORGEN VERTSHUS: Overnatting og veikro med mye hjemmelaget mat.

Veimat-testen 2017: Korgen Vertshus, Korgen

Karbonade og kamkaka i Korgen

Middagsbuffet med hjemmelaget mat og enkelte lokale innslag i disken.

Publisert Sist oppdatert

Korgen Vertshus

79 poeng

Korgen Vertshus ligger i Hemnes i Nordland, ved E6 mellom Mosjøen og Mo i Rana, Olderneset, 8646 Korgen, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Bensinstasjon, vinmonopol og lite kjøpesenter. Nyoppusset lokale. Høyt under taket, gode, polstrede stoler og antikviteter på hyllene. Disk med plastpakkede smørbrød.

Meny 7/10

Middagsbuffet som varierer litt fra dag til dag. I tillegg biff, biffsnadder, karbonader, pizza, kebab og burgere på menyen. Påsmurt i disken.

Smak 8/10

Saftig og god karbonade. Hjemmelaget ertestuing, men snaut med løk. Lokal kamkaka med smør og gulost smaker ikke mye, men er sprøtt og godt.

Pris 8/10

Middagsbuffet 179 kr (199 kr på søndager) er god pris, men biff til 245 kr og pizza til opptil 225 og 235 kr er ganske.

Service 8/10

Alminnelig hyggelig service i disken.

Barnevennlig 8/10

Halv pris på middagsbuffeten. Lekehjørne. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Det meste er laget fra bunnen av, kamkaka stekt i steinovn, ostekake.

Drikke 7/10

Brus, vannet i dispenseren er ikke helt kaldt. Alminnelig god kaffe. Kaffemeny fra maskin.

Renhold 8/10

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter 8/10

Enkle båstoaletter. Helt nyvasket da vi kom. Mangler toalettpapir på handicaptoalettet.

Det er bare å innrømme at vi heier på veikroer som klarer å snike inn noen lokale innslag mellom karbonadesmørbrødene og biffsnadderet.
Det er ikke mye i disken her, men det er i hvert fall kamkaka – nesten som et flatbrød eller tynnbrød.
De steker det i steinovn, og under steking blåser det seg opp og blir luftig. Her serverer de det med smør og gulost.
Det smaker kanskje ikke så mye, men det er godt og sprøtt og altså litt artig. I tillegg har de vafler med eggeskiver i disken. Det er uvant for en som kommer sørfra.

STORSTUA: Nyoppusset, høyt under taket og gode stoler.

Vi kom for tidlig til middagsbuffeten (fra kl. 14), og derfor nøyde vi oss med karbonadesmørbrød i tillegg til kamkaka.
Karbonaden og ertestuingen er laget på huset, og karbonaden er tykk og saftig. Vi kunne bare ha ønsket oss litt mer løk.

Middagsbuffeten forandrer seg litt fra dag til dag, fordi de lager det meste fra grunnen av på kjøkkenet. Det er alltid fisk og kjøtt på menyen, gjerne laks og fersk sei.

Ønsker du deg noe søtt til dessert, er ostekaken i disken også hjemmelaget.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)