POPULÆRT LANGS E16: Sanngrund på Skarnes er nesten en institusjon langs veien.

Veimat-testen 2017: Sanngrund, Skarnes

Populært møtested ved Glomma

Det høres sikkert dumt ut, men når du har spist deg gjennom norske veikroer og bare fått vakuumpakkede poteter og pommes frites av frossenvare, blir du helt lykkelig over håndskrelte, norske mandelpoteter.

Publisert Sist oppdatert

Sanngrund

86 poeng

Sanngrund ligger på langs E16 mellom Kløfta og Kongsvinger, Oslovegen 910, 2100 Skarnes. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 10/10

Fin beliggenhet. Nyoppusset og innbydende. Stort pluss for de store vinduene mot elven.

Meny 8/10

Ganske standard frokost- og lunsjmeny frem til 12. Middagsmenyen varierer med ukedagene. Også a la carte.

Smak 7/10

Karbonadene er en signaturrett, men smaker som karbonader flest. Grei salatbuffet. Gode hjemmebakte kaker.

Pris 7/10

Indrefilet er det dyreste, og 250 kroner må sies å være restaurantpris. Kjøttkaker 170 kroner. Salatbuffet kr 139 + 10 kroner for skinke, reker eller kylling.

Service 10/10

Veldig blide og hyggelige og opptatt av å gi det lille ekstra. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 6/10

Grøntområder og stor lekeplass. Barnemeny med pølser og pommes frites, hamburger og liten porsjon kjøttkaker, men barna kan ikke få halv porsjon av den vanlige menyen.

Hjemmelaget 9/10

Karbonadene lages utenfor huset, men på Sanngrunds egen oppskrift. Alt annet er hjemmelaget. Kakene er hjemmebakt, men brødet ser ut til å være kjedelig bake off.

Drikke 9/10

Vann og isbiter på disken. Brus, sider, eplemost og lokalt øl. Melk, juicekartonger og Litago. Kaffe fra automat og på tv-kanne, kaffe latte og et greit utvalg av teer.

Renhold 10/10

Rent, ryddig, pent og ordentlig.

Toaletter 10/10

Nytt, delikat og veldig pent. Fem individuelle toaletter, så du slipper båsene. Vannet i vasken skrus på automatisk. Stellebord på handicaptoalettet.

Klikk her hvis du er sulten:

Sjekk alle stedene vi har testet Norge rundt, og finn din favorittkro!

Når du skal ha en pause i bilkjøringen, er det deilig å ha noe annet å se på enn en trafikkert vei.

På Sanngrund vet de å utnytte det at de ligger langs Glomma.

Et helt nytt påbygg med store vinduer gjør at du nesten føler at du sitter ute. Og hvis været er bra, kan du sette deg ut på den store terrassen.

NESTEN SOM UTE: Selv om du sitter inne har du flott utsikt mot elva.

De fine og nyoppussede lokalene er et av Sanngrunds store fortrinn, men de passer på å følge opp på alle plan.

Det er det tydelig at folk vet, for det strømmer på fra dørene åpnes. Her er det unge og eldre, folk som kommer alene og sammen med familien.

NYOPPUSSET: Pene lokaler og godt med sitteplasser.

Fra du blir tatt i mot ved disken, møter du bare hyggelig folk. De er påpasselige og blide og skjønner hva det betyr å yte det lille ekstra.

Når jeg forsyner meg av salatbuffeten, tenker jeg ikke over at det er av typen «spis så mye du vil». 

Jeg vil bare ha litt salat ved siden av karbonadesmørbrødet. Men i disken slår hun av på prisen når hun skjønner at jeg ikke skal ha mer.

Menyen varierer med ukedagene. Du får pølser med stekt flesk og kålrotstappe, fisk - for eksempel ørret i gryte, karbonader eller kjøttkaker.

På a la carte-menyen står i tillegg indrefilet, rødspette og småbiff. Frem til 12 er det en ganske standard frokost- og lunsjmeny med karbonadesmørbrød, omeletter og smørbrød.

Selv om menyen kanskje ikke er så spenstig, er i hvert fall alt hjemmelaget – også sausene.

Karbonadene er visst en slags signaturrett på Sanngrund, laget etter husets egen oppskrift, selv om de ikke er laget på huset. Karbonaden er rykende varm og ganske saftig med litt stekeskorpe, men den skiller seg lite fra standard karbonade. Den er dessuten litt liten, de har vært gniene med den stekte løken, og brødet er av typen bake off.

Det er positivt med salatbuffet, og den er grei nok, men alle dressingene er tunge og kremete. Jeg savner et litt lettere alternativ. Den hjemmebakte firkløverkaken har god og saftig nøttebunn, en smørkrem som ikke er for fet og et herlig sjokoladelokk med nøtter.

Men så er det altså potetene, og i følge menyen er det håndskrelte mandelpoteter fra Østerdalen.

Når du har fått din andel vakuumpoteter langs veien, vet du å sette pris på skikkelige poteter.

(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)