FULL FART: Det går unna på kjøkkenet på Trattoria Capri i Varangerbotn.

Veimat-testen 2017: Trattoria Capri, Varangerbotn

Italiensk på 70 grader nord

Trattoria Capri vant kåringen i Motors veimat-test i 2015. Og stedet holder koken, med utmerket italiensk mat.

Publisert Sist oppdatert

Trattoria Capri

82 poeng

Trattoria Capri, Fjordgården, 9840 Varangerbotn, i krysset der E6 fortsetter mot Kirkenes, mens E75 går ut på Varangerhalvøya.

Førsteinntrykk 8/10

God stemning og godt besøk i hjemmekoselig lokale, med deler av kjøkkenet og innbydende ost- og kjøttvaredisk i inngangspartiet.

Meny 9/10

Et bredt utvalg italienske retter (antipasti, pasta, pizza, salater og kjøtt, pluss desserter), supplert med hamburgere, kebab og de «evinnelige» norske snadder-rettene.

Smak 9/10

Aldeles utmerket. Reinkjøttet er godt og med olje og krydder har grønnsakene umiskjennelig italiensk touch. Ypperlig pizza.

Pris 8/10

Midt på treet, med +/- 190 kroner for en pasta og pizzaer i spennet 135-189. Brød inkludert.

Service 9/10

Raskt, vennlig og effektivt. Her ønskes du høylydt velkommen, og trenger ikke vente lenge på vertskapet. Du får ikke halve porsjoner av alle retter, men de pakker gjerne det du ikke har orket å spise på stedet.

Barnevennlig 8/10

Barnemenyen har kaninpizza på topp, men det er tre-fire retter til å velge blant. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Italiensk servering i Finnmark krever importerte skinker og oster, og her er det godvarer i fleng. Noen lokale innslag er selvfølgelige, for eksempel reinkjøtt.

Drikke 9/10

Vannkaraffel kommer kjapt på bordet, har også mineralvann, juice, øl og vin. God kaffe (espresso, cappucino m.m.).

Renhold 7/10

Helt OK.

Toaletter 6/10

Ikke veldig fancy og heller ikke gullende rene, men kapasiteten er OK.

Når du stikker hodet innenfor døra hilser innehaver Deniz deg velkommen som om du var en hjemkommen sønn.

Og visst er det hyggelig å være ønsket!

Det opplever du ikke på alle veikroer, for å si det forsiktig…

 

Når du kommer inn ser du kjøkken og ferskvaredisk til venstre, med pølser, skinke, ost og oljer til salgs.

Trattoriaen har et bredt utvalg, men holder seg først og fremst med italienske retter – supplert med litt hamburgere og kebab.

Hvorfor de dessuten skal ha biffsnadder på menyen er et mysterium, men det kan man jo bare la være å bestille.

GODT UTVALG: Fine skinker og oster i disken.

I tillegg til klassiske forretter som carpaccio og bruchetta, tilbyr Capri fem pastaretter og fem hovedretter med kjøtt.

Vi prøvde mørbrad av reinsdyr. Det kostet 289 kroner, og var nær førsteklasses restaurantnivå, både på pris og smak.

Fra et utvalg på 19 tynnbunnede pizzaer kunne vi dessuten konstatere at Diavolo’en var utmerket. Stedet serverer også panini før kl 15, om du ikke er så sulten.

FØRSTEKLASSES: Reinbiffen er utmerket.

Capri får dessuten et pluss for bruk av lokalt rein- og lammekjøtt blant råvarene, men de har ikke fisk på menyen – dessverre.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)