Bergtatt Bistro ligger i Hallingdal Feriepark i Ål ved RV7, Myrovegen 15, 3570 Ål
Førsteinntrykk
9/10
Flott bygg, fin beliggenhet ved elven. Fin uteservering. Lekeapparater, klatrepark og campinghytter og campingplass. Litt brå utkjøring når vi skal ut på riksveien igjen.
Meny
9/10
Liten sommermeny med alt fra tacotallerken, burger og norsk asparges til fersk ørret, cæsarsalat og grillet indrefilet. (Menyen endres med årstider og tilgang på råvarer.)
Smak
10/10
En sprøstekt fersk ørret som er fantastisk på smak. Dette er veimat av svært høy kvalitet. God eplekake til kaffen.
Pris
8/10
Gode porsjoner. Burger og steak sandwich 195 kr. Tacotallerken 120/165 kr. Velger du ørret eller indrefilet blir det dyrt, men barnemenyen og kaffe og kake er godt priset.
Service
10/10
Veldig oppmerksom service. Kommer med mer vann underveis. Spør hvordan det smaker. Kommer også med anbefalinger når vi spør.
Barnevennlig
7/10
Ordinær barnemeny med pizza, pølser og burger – ikke noe fisk. Lekebord og bøker inne. Lekeapparater ute.
Hjemmelaget
9/10
Det meste er hjemmelaget og av rene produkter som fersk ørret/røye, indrefilet etc. Hjemmelaget sitronterte.
Drikke
8/10
Brus, kaffemeny fra baristamaskin, og god, varm traktekaffe fra termokanne. Juice, saft og sjokomelk. Også øl og vin.
Renhold
10/10
Veldig pent, rent og ryddig. Bordene vaskes underveis. Pent dekkede bord med tykke, gode papirservietter. Her er det stil.
Toaletter
9/10
Veldig flotte toaletter, men litt lytt mot resepsjonen utenfor.
Kanskje høres det ut som et sted som passer best for voksne par, men bortsett fra oss er det faktisk bare barnefamilier her, helt små barn i barnestoler, større barn og ungdommer.
Muligens henger det samme med at kroa er del av Hallingdal familiepark med campingplass og campinghytter, at det er lekeapparater for barn utenfor, og at det går en zipline over elva rett utenfor.
Uansett virker det som om alle føler seg velkommen her, selv om det ligner lite på en tradisjonell veikro.
Så la oss begynne med barnemenyen.
Der er det tre valg: pizza på surdeigsbunn med valgfri topping (95 kr), pølser (85 kr) og barneburger (90 kr). I tillegg er det fem småretter som barna naturligvis også kan velge fra.
Der er det såpass forskjellige ting som tacotallerken (to størrelser, 120 og 165 kr), bakt potet (135 kr) og nykokt, norsk asparges (85 kr).
Hovedmenyen er heller ikke stor. Vi hadde likevel vanskelig for å velge, for hva har du mest lyst på?
Pannestekt ørret (265 kr) eller grillet indrefilet (i to størrelser, 315 og 365 kr)? Estragonmarinert kyllingbryst (Liveche-kylling, 245 kr) eller sommerburger (195 kr)? Cæsarsalat (179 kr) eller en steak sandwich (195 kr)?
Burgeren har vi spist her tidligere, og den er saftig og god med røkt bacon og en chilimajones.
Biffsmørbrødet høres veldig deilig ut med indrefilet, rødvinssaus og chipotlemajones.
Men den ørreten ...
- Ørreten er veldig god og veldig populær, lover den hyggelige, unge servitøren. Så ørret blir det.
Her er det ingen mat som blir øst opp fra en kjele bak disken. Derfor må du regne med å vente noen minutter på maten (ca. 10 minutter), men ikke lenger enn vi har ventet på andre veikroer der maten blir laget bestilling.
Ørreten ser fantastisk ut, og den smaker fantastisk.
På tallerkenen ligger en pen skive med sprøstekt fersk ørret med sprøtt skinn, masse hjemmelaget potetmos og friske, små gulrøtter, neper, småløk, vårløk og asparges. Rødgyllen ørretrogn er dekorativ, og en herlig rømmesaus topper det hele.
Ingen vonde poteter, ingen overkokte grønnsaker, bare grønnsaker med masse spenst.
På dessertmenyen står det tre desserter.
Friske jordbær med vaniljeis og knust marengs passer godt for sesongen. Melkesjokoladedrømmen serveres også med friske sommerbær, men egentlig er det den hjemmelagde sitronterten som frister mest.
Vi er likevel såpass mette etter den rause porsjonen med fisk at vi i stedet nøyer oss med eplekake og kaffe.
Kaffe og et valg blant tre sorter kake har fast pris på 59 kr.
(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)