VINTERVINNERE: Vi har testet 21 vinterdekk. Foto: Lasse Allard
VINTERVINNERE: Vi har testet 21 vinterdekk. Foto: Lasse Allard

Vinterdekktesten 2016:

Dette er de beste vinterdekkene

Selv om Continental og Nokian fortsatt topper vår store vinterdekktest, er de i år flere gode dekk enn noen gang å velge mellom. Med flere modeller å velge mellom betyr det at du fint kan spare flere tusenlapper ved å ta en ringerunde til tre-fire forhandlere før du kjøper nye dekk.

Publisert Sist oppdatert

Nylig gjorde motor.no en pristest på sommerdekk. I løpet av 20 minutter og fire telefonsamtaler, hadde de spart 2.500 kroner på fire nye dekk. Dermed er det enda mindre grunn til å kjøre en ny vinter i møte på halvslitte dekk.

Et dekk med godt grep på vinterføre kan redde deg ut av svært farlige situasjoner. Derfor er vårt hovedfokus i denne testen sikkerhet.

Sikkerhet på snø og is

I sluttresultatet er hele 65 prosent av vekten lagt på dekkenes prestasjoner på is og snø. Dette er etter vår mening de mest kritiske forholdene du møter på norske vinterveier. Da får vi Continental og Nokian som vinnere blant piggdekkene og Continental som vinner blant de piggfrie.

Til sammenlikning legger vi bare 20 prosent vekt på prestasjonene på våt vei og 5 prosent på støy. Dersom du ønsker å prioritere annerledes, kan du enkelt gå inn i karaktertabellen å gjøre dette. Da kan du få en annen vinner enn den vi utroper.